Шоколадно-журавлинний торт
(покроковий рецепт з фото)
Чи часто ви використовуєте журавлину в стравах? Для мене це ягода-загадка. По перше, її не часто зустрінеш в магазині (тільки замороженої). По-друге, смак специфічний для мене. Але я зважилася її купити.
І з цієї затії вийшла чудова святкова випічка, яка підкорила всіх моїх гостей. Що сподобалось: контраст кислої начинки і солодкого бісквіта. Так що сміливо беріть на замітку, як приготувати шоколадно-журавлинний торт в мультиварці. Досить простий рецепт, який нескладно повторити в домашніх умовах.
- Борошно - 110 грам
- Цукор - 650 грам(150 грам в тісто, 500 грам в начинку)
- Вершкове масло - 150 грам
- Шоколад гіркий - 180 грам(80 грам в тісто, 100 грам в глазур)
- Розпушувач - 10 грам
- Журавлина - 300 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Вершки 33% - 150 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Želfiks - 1 Ст. Ложка
Зробіть тісто. Шоколад розтопіть і остудіть. Яйця збийте з цукром до стійких піків. Масло зробіть м'яким. Тепер з'єднайте всі перерахований інгредієнти з розпушувачем і борошном. Замішайте тісто. Чашу мультиварки змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Запікайте його протягом 50 хвилин в режимі "випічка" .
Тепер займіться начинкою. Журавлину промийте або розморозити і подрібніть в блендері. Желфікс змішайте з ложкою цукру. Ягоди поставте на вогонь з водою, желфікс і цукром. Варіть їх 5 хвилин, помішуючи.
Остиглий корж розрізати вздовж. Змастіть журавлинною начинкою. Для глазурі нагрійте вершки і розтопіть в них шоколад. Добре перемішайте.
З'єднайте коржі. Торт покрийте глазур'ю. Прикрасьте за своїм бажанням. Залиште його на 1 годину в холодильнику. Приємного чаювання!