Рецепт Шоколадно-журавлинний торт фото

Шоколадно-журавлинний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Ягоди , Журавлина
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 хв.

Чи часто ви використовуєте журавлину в стравах? Для мене це ягода-загадка. По перше, її не часто зустрінеш в магазині (тільки замороженої). По-друге, смак специфічний для мене. Але я зважилася її купити.

Опис приготування:

І з цієї затії вийшла чудова святкова випічка, яка підкорила всіх моїх гостей. Що сподобалось: контраст кислої начинки і солодкого бісквіта. Так що сміливо беріть на замітку, як приготувати шоколадно-журавлинний торт в мультиварці. Досить простий рецепт, який нескладно повторити в домашніх умовах.

  • Борошно - 110 грам
  • Цукор - 650 грам(150 грам в тісто, 500 грам в начинку)
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Шоколад гіркий - 180 грам(80 грам в тісто, 100 грам в глазур)
  • Розпушувач - 10 грам
  • Журавлина - 300 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Вершки 33% - 150 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
  • Želfiks - 1 Ст. Ложка
шоколадно-журавлинний торт - фото крок 1
Зробіть тісто. Шоколад розтопіть і остудіть. Яйця збийте з цукром до стійких піків. Масло зробіть м'яким. Тепер з'єднайте всі перерахований інгредієнти з розпушувачем і борошном. Замішайте тісто. Чашу мультиварки змастіть маслом. Влийте в неї тісто. Запікайте його протягом 50 хвилин в режимі"Випічка" .
шоколадно-журавлинний торт - фото крок 2
Тепер займіться начинкою. Журавлину промийте або розморозити і подрібніть в блендері. Желфікс змішайте з ложкою цукру. Ягоди поставте на вогонь з водою, желфікс і цукром. Варіть їх 5 хвилин, помішуючи.
шоколадно-журавлинний торт - фото крок 3
Остиглий корж розрізати вздовж. Змастіть журавлинною начинкою. Для глазурі нагрійте вершки і розтопіть в них шоколад. Добре перемішайте.
шоколадно-журавлинний торт - фото крок 4
З'єднайте коржі. Торт покрийте глазур'ю. Прикрасьте за своїм бажанням. Залиште його на 1 годину в холодильнику. Приємного чаювання!

Схожі рецепти