Рецепт Шоколадно-медовий торт фото

Шоколадно-медовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати шоколадно-медовий торт. Це ідеальний торт для святкового столу з ніжним кремом і медово-шоколадними коржами. Десерт обов'язково сподобається гостям.

Якщо у вас немає часу чекати, поки коржі просочаться кремом в холодильнику, то ви можете використовувати одну хитрість. Після того, як коржі охололи після випічки, налийте на кожен з них по кілька столових ложок вершків і таким чином розм'якшіть коржі.

Якщо в процесі випічки у вас залишаються крихти від коржів, то не викидайте їх, а використовуйте для прикраси верхнього шару.

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Мед рідкий - 4 Ст. Ложки
  • Какао порошок - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 6 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Крем - 500 грам
  • Чорнослив - 1 Склянка
  • Шоколадна плитка - 100 грам
шоколадно-медовий торт - фото крок 1
Спочатку приготуйте тісто. Для цього змішайте молоко, какао, мед, 2 столові ложки цукру і вершкове масло. Поставте ємність з цими інгредієнтами на водяну баню і постійно помішуйте. Потрібно, щоб утворилася однорідна маса. У цю масу додайте борошно і соду, вимішайте тісто.
шоколадно-медовий торт - фото крок 2
Тісто відправте на 30 хвилин в холодильник. Потім розділіть його на шість частин і розкачайте товщиною в 2 міліметра. Спечіть все шість коржів. Печуться вони в духовці при температурі 180 градусів за вісім хвилин.
шоколадно-медовий торт - фото крок 3
Поки коржі готуються, приготуйте крем, змішавши стакан цукру, сметану і чорнослив. Найзручніше збивати сметану з цукром за допомогою блендера. Цим кремом промажьте коржі, коли вони охолонуть. Покладіть їх один на інший, сформувавши торт.
шоколадно-медовий торт - фото крок 4
Шоколадну плитку розтопіть на водяній бані і покрийте тонким шаром розтопленого шоколаду торт. Зверху можете прикрасити його чорносливом. Поставте торт в холодильник на 2 годину. Цього досить, щоб коржі просочилися кремом і стали м'якими.

Схожі рецепти