Шоколадно-медовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати шоколадно-медовий торт. Це ідеальний торт для святкового столу з ніжним кремом і медово-шоколадними коржами. Десерт обов'язково сподобається гостям.
Якщо у вас немає часу чекати, поки коржі просочаться кремом в холодильнику, то ви можете використовувати одну хитрість. Після того, як коржі охололи після випічки, налийте на кожен з них по кілька столових ложок вершків і таким чином розм'якшіть коржі.
Якщо в процесі випічки у вас залишаються крихти від коржів, то не викидайте їх, а використовуйте для прикраси верхнього шару.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Мед рідкий - 4 Ст. Ложки
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 500 грам
- Чорнослив - 1 Склянка
- Шоколадна плитка - 100 грам
Спочатку приготуйте тісто. Для цього змішайте молоко, какао, мед, 2 столові ложки цукру і вершкове масло. Поставте ємність з цими інгредієнтами на водяну баню і постійно помішуйте. Потрібно, щоб утворилася однорідна маса. У цю масу додайте борошно і соду, вимішайте тісто.
Тісто відправте на 30 хвилин в холодильник. Потім розділіть його на шість частин і розкачайте товщиною в 2 міліметра. Спечіть все шість коржів. Печуться вони в духовці при температурі 180 градусів за вісім хвилин.
Поки коржі готуються, приготуйте крем, змішавши стакан цукру, сметану і чорнослив. Найзручніше збивати сметану з цукром за допомогою блендера. Цим кремом промажьте коржі, коли вони охолонуть. Покладіть їх один на інший, сформувавши торт.
Шоколадну плитку розтопіть на водяній бані і покрийте тонким шаром розтопленого шоколаду торт. Зверху можете прикрасити його чорносливом. Поставте торт в холодильник на 2 годину. Цього досить, щоб коржі просочилися кремом і стали м'якими.