Торт «Спартак» (шоколадно-медовий)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 15 г. 0 хв.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати торт"Спартак" (шоколадно-медовий), обов'язково подивіться цей рецепт, адже саме приготований так торт стане вашою коронною випічкою, найсмачнішою!
Опис приготування:
Можна сміливо сказати, що рецепт цього торта повністю відповідає ГОСТу, так як торт"Спартак" виходить неймовірно смачним, ніжним, ароматним і дуже м'яким. Незважаючи на те, що приготування торта займає багато часу, раджу вам частіше радувати своїх рідних такої вишуканої і святкової випічкою. Сметанний заварний крем в поєднанні з м'якими медовими коржами і шоколадною глазур'ю робить цей торт незабутнім, так що сміливо готуйте його для гостей.
- Борошно - 350 грам
- Какао-порошок - 60 грам(30 г в тісто, 30 г д помадка)
- Цукор - 380 грам(150 г в тісто, 130 г в крем, 100 г д помадка)
- Мед - 70 грам
- Вершкове масло 82% - 350 грам(100 г в тісто, 200 г в крем, 50 г д помадка)
- Куряче яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 в вершках)
- Сода - 5 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Крем 20-25% - 350 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль (будь-який) - 20 грам
- Молоко - 50 грам
1. Просіяне борошно змішайте з какао-порошком і розпушувачем. Яйця розмішайте до однорідного стану. У каструлі з'єднайте вершкове масло, цукор і мед і поставте на парову баню. До розтопленої суміші додайте яйця і розмішайте.
2. Додайте соду і проваріть, помішуючи, ще 10 хвилин. Зніміть з парової лазні, з'єднайте з борошняної сумішшю і замісити тісто. Остудіть тісто протягом 15 хвилин. Посипте тарілку борошном і розділіть тісто на 8 частин.
3. Накрийте тісто плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Для крему сметану змішайте з цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем і поставте на парову баню. Постійно помішуючи, проваріть крем до загустіння, щоб віночок залишав слід.
4. Крем перекладіть в миску і повністю остудіть. На посипаній борошном дошці розкачайте шматочок тесту в пласт товщиною 2-3 мм. Перенесіть на папір для випічки і наколи виделкою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.
5. Гарячий корж обріжте за шаблоном дна рознімної форми. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 5 хвилин. По одній ложці додайте заварний крем, добре збиваючи після кожного додавання. Зберіть торт.
6. Для помадки змішайте цукор і какао-порошок. Додайте молоко і поставте на повільний вогонь. Доведіть суміш до кипіння і проваріть протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
7.Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і добре розмішайте. Злегка остудіть суміш і вилийте її на верхній корж, коли помадка стане густішою. Обрізки коржів подрібніть в крихту і обсипте боки торта.
8. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин. Смачного!