Рецепт Торт «Спартак» (шоколадно-медовий) фото

Торт «Спартак» (шоколадно-медовий)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Шоколад, Вершкове масло
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати торт "спартак" (шоколадно-медовий), обов'язково подивіться цей рецепт, адже саме приготований так торт стане вашою коронною випічкою, найсмачнішою!

Можна сміливо сказати, що рецепт цього торта повністю відповідає ГОСТу, так як торт "спартак" виходить неймовірно смачним, ніжним, ароматним і дуже м'яким. Незважаючи на те, що приготування торта займає багато часу, раджу вам частіше радувати своїх рідних такої вишуканої і святкової випічкою. Сметанний заварний крем в поєднанні з м'якими медовими коржами і шоколадною глазур'ю робить цей торт незабутнім, так що сміливо готуйте його для гостей.

  • Борошно - 350 грам
  • Какао-порошок - 60 грам(30 г в тісто, 30 г д помадка)
  • Цукор - 380 грам(150 г в тісто, 130 г в крем, 100 г д помадка)
  • Мед - 70 грам
  • Вершкове масло 82% - 350 грам(100 г в тісто, 200 г в крем, 50 г д помадка)
  • Куряче яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 в вершках)
  • Сода - 5 грам
  • Розпушувач - 5 грам
  • Крем 20-25% - 350 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крохмаль (будь-який) - 20 грам
  • Молоко - 50 грам
торт
1. Просіяне борошно змішайте з какао-порошком і розпушувачем. Яйця розмішайте до однорідного стану. У каструлі з'єднайте вершкове масло, цукор і мед і поставте на парову баню. До розтопленої суміші додайте яйця і розмішайте.
торт
2. Додайте соду і проваріть, помішуючи, ще 10 хвилин. Зніміть з парової лазні, з'єднайте з борошняної сумішшю і замісити тісто. Остудіть тісто протягом 15 хвилин. Посипте тарілку борошном і розділіть тісто на 8 частин.
торт
3. Накрийте тісто плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Для крему сметану змішайте з цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем і поставте на парову баню. Постійно помішуючи, проваріть крем до загустіння, щоб віночок залишав слід.
торт
4. Крем перекладіть в миску і повністю остудіть. На посипаній борошном дошці розкачайте шматочок тесту в пласт товщиною 2-3 мм. Перенесіть на папір для випічки і наколи виделкою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.
торт
5. Гарячий корж обріжте за шаблоном дна рознімної форми. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 5 хвилин. По одній ложці додайте заварний крем, добре збиваючи після кожного додавання. Зберіть торт.
торт
6. Для помадки змішайте цукор і какао-порошок. Додайте молоко і поставте на повільний вогонь. Доведіть суміш до кипіння і проваріть протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
торт
7.Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і добре розмішайте. Злегка остудіть суміш і вилийте її на верхній корж, коли помадка стане густішою. Обрізки коржів подрібніть в крихту і обсипте боки торта.
торт
8. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин. Смачного!

Схожі рецепти