Торт «Спартак»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "спартак" - це шоколадно-медовий торт. Він складається з коржів і крему. Коржі просочуються вершковим кремом і стають соковитими і ніжними. Прикрасимо торт сотами зі згущеного молока і пчелками.
Торт "спартак" - не з простих, але результат того вартий. Можна опустити кроки, які описують декорування, тоді приготувати торт буде набагато простіше і швидше.
- Молоко - 2, 5 склянки(0, 5 склянки - для коржей, 2 ст. - для крему)
- Мед - 4 Ст. Ложки(3 ст. Ложки - для коржей, 1 ст. Ложка - для бджілок)
- Цукор - 1, 25 склянки(1 склянка - для коржей, 0, 25 ст. - для крему)
- Вершкове масло - 9 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - для коржей, 4 ст. Ложки - для крему, 3 ст. Ложки - для покриття)
- Сода - 2 чайних ложки
- Какао - 4-5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 склянки(2, 5 склянки - для коржей, 0, 5 ст. - для крему)
- Кукурудзяний крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Ванілін - 2 чайних ложки
- Вершки (жирні) - 1, 3 склянки(1 склянка - для крему, 1/3 ст. - для бджілок)
- Варене згущене молоко - 200 мілілітрів
- Крем - 1/4 склянки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Желатин - 2, 25 чайних ложки
- Шоколад - 100 грам
- Мигдаль очищений нарізаний - 1-2 Ст. Ложок
- Білий шоколад - 30-40 грам
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Почнемо приготування торта з коржів. У каструлі або сотейнику прогрійте 1/2 склянки молока з 3 ст. Ложками меду, 1 склянкою цукру, 4 ст. Ложками олії, содою і какао до розчинення масла і цукру.
2. В окремій мисочці збийте яйце. Додайте в яєчну суміш трохи готового теплого тесту. Перемішайте. Потім яєчну суміш перелийте в олійно-цукрову. Важливо, щоб яйце не згорнулося. Поступово введіть 2, 5 склянки просіяного борошна. Все перемішайте.
3. Готове тісто тонко розкачати. Виріжте однакові гуртки (у вас вийде 10-15) за допомогою форми для випічки або тарілки. Проткніть гуртки виделкою в декількох місцях.
4. Кожен гурток обваляйте в борошні і викладіть на застелений пергаментом деко. Кожен корж випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 4-6 хвилин. З готового коржа пензликом приберіть борошно.
5. Для приготування крему в мисочці збийте жовтки з 0, 25 склянки цукру. В іншій мисці змішайте 0, 5 склянки борошна і кукурудзяний крохмаль. 2 склянки молока прогрійте до утворення бульбашок (але не кип'ятіть). У яєчно-цукрову суміш додайте борошно з крохмалем.
6. Поступово в яєчно-борошняну суміш введіть молоко, безперервно збиваючи.
7. Отриману креязик масу перелийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Варіть, помішуючи, поки крем не загусне.
8. Додайте в загуслий крем ванілін і 4 ст. Ложки вершкового масла. Як тільки масло розчинитися, зніміть з вогню. Накрийте каструлю з кремом харчовою плівкою і поставте в холодильник до охолодження.
9. До густої піни збийте 1 склянка вершків. Додайте вершки в остиглий крем. Перемішайте.
10. Перемажьте коржі кремом. На кожен корж вийде приблизно по 1/3 склянки крему. Поставте торт з кремом в холодильник на 30 хвилин (можна довше).
11. Коли торт охолоне, візьміться за декорування. У мисочці змішайте варене згущене молоко, 3 ст. Ложки олії і сметану до однорідної маси.
12. У кухоль влийте води і всипте желатин. Залиште на хвилин 5 для набухания.
13. Через 5 хвилин желатин прогрійте на плиті або в мікрохвильовій печі до розчинення. Ні в якому разі не доводьте до кипіння!
14. Желатин додайте до суміші з згущеного молока, сметани і масла. Перемішайте і готової масою покрийте торт. Потім відразу ж притисніть на крем бульбашкову плівку бульбашками в крем. Так ми зробимо стільники. Діяти треба дуже швидко, поки крем не застиг.
15. Поки торт в "сотах" настоюється в холодильнику (до охолодження) зробіть бджілок. В сотейнике растопите шоколад (темний), 1 ст. Ложку меду і 1/3 склянки молока. З отриманої маси сформуйте тільце бджоли. Зробіть крильця з мигдалю і смужки з розтопленого білого шоколаду.
16. Зніміть з тора пухирчас покриття.
17. Посадіть на тортик бджілок. Можна зробити краю з масла (не обов'язково).
18. Торт "спартак" готовий! Смачного!