Шоколадний медовик «Спартак»
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний тортик з медово-шоколадними коржами і заварним кремом, та ще й з малиною! Найсмачніше медовика Ви ще не пробували. Ділюся рецептом, як приготувати шоколадний медовик "спартак" .
Абсолютно нескладний рецепт такого смачного торта повинен бути в арсеналі у кожної господині. Замість малини можна використовувати будь-які ягоди або навіть фрукти. Прекрасний смак медово-шоколадного торта складно передати словами!
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 150 грам
- Олія - 50 грам
- Молоко - 500 мілілітрів (в вершках)
- Цукор - 150 грам (в вершках)
- Олія - 150 грам (в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (в вершках)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (в вершках)
- Малина - За смаком
1. Для приготування тіста в каструлю з товстим дном відправте 150 грам цукру, яйце, олія, мідь, молоко і соду.
2. Варіть на повільному вогні до збільшення маси в об'ємі (близько 10 хвилин). Помішуйте.
3. Просійте борошно разом з какао і замісити тісто. Залиште його на 20-30 хвилин.
4. Подпиліть дошку борошном, злегка обомніте тісто руками. Потім зробіть ковбаску і розділіть на 7 частин.
5. На пергаменті розкачайте тонко кожен шматочок тіста і за допомогою тарілки виріжте коло. Наколи його виделкою, перекладіть на деко і випікайте 8-10 хвилин при температурі 180-200 градусів.
6. Для приготування крему змішайте в каструлі яйця, цукор, борошно, крохмаль, ванільний цукор, а потім влийте молоко. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
7. В охолоджений до кімнатної температури крем додайте м'яке вершкове масло і збийте міксером.
8. Час збирати торт! На блюдо покладіть корж, змастіть його кремом і розкладіть ягідки. Чергуйте так всі верстви. Кремом змастіть верх і боки торта.
9. З обрізків коржа зробіть крихту і притрусіть боки і верх торта. Прикрасьте ягодами і дайте йому просочитися пару годин.