Рецепт Чорничний медовик фото

Чорничний медовик
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Ягоди, Чорниця
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Торти

Розповім, як приготувати чорничний медовик, - блюдо дивовижною ніжності! Як мені здається, заради нього варто трохи постояти на кухні! Дійсно смачний і красивий торт!

Це дуже простий рецепт чорничного медовика, хоча звичайно, страва не на кожен день. А ось для всіляких святкових випадків це те, що треба! Спробуйте, вам повинно сподобається!

  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 5 штук(3 шт. - в тісто, 2 шт. - в вершках)
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 1/3 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Чорниця - 2 склянки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Вершки - 1-2 склянок
чорничний медовик - фото крок 1
1. Мед і вершкове масло розтоплюємо і змішаємо. Додамо в цю суміш соду і перемішаємо. Суміш повинна пузиритися. Далі додамо борошно і три яєчні білки, збитих в піну з цукром. Перемішати і залишити в холодильнику.
чорничний медовик - фото крок 2
2. Через півгодини тісто дістаємо, розгортаємо, і робимо з нього тоненькі коржі. Випікаємо, обрізаємо під один розмір.
чорничний медовик - фото крок 3
3. Приступимо до крему. Чорницю перетираємо в пюре з яєчними жовтками і крохмалем. Потім окремо збиваємо вершки і додамо до ягідної суміші. Акуратно перемішати, щоб пишні вершки НЕ опали. Покриваємо кожен корж кремом, складаючи в стопку.
чорничний медовик - фото крок 4
4. Ось такий виходить крем після додавання вершків. Смажена коржі, трохи пригорнемо, і нехай стоїть торт в холодильнику.
чорничний медовик - фото крок 5
5. Бока і верх торта повапниш збитими вершками і прикрасимо шматочками зефіру. Готово!

Схожі рецепти