Рецепт Класичний «Медовик» фото

Класичний «Медовик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Нескладний в процесі, апетитний і дуже смачний тортик хочу вам запропонувати на замітку. Покажу, як приготувати класичний "медовик" з ніжним заварним кремом. Рекомендую спробувати!

Навіть початківець кулінар, я впевнена, без праці впорається з цим рецептом. На приготування тіста піде трохи часу, особливо, якщо використовувати кухонну техніку, наприклад. Готове тісто найкраще прибрати в холодильник на годинку, а тільки потім приступати до випікання коржів. У кремі, по бажанню, можна додати варене згущене молоко, а сам тортик доповнити горішками або чорносливом, наприклад.

  • Борошно - 5 склянок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйце - 6 штук(3-в тісто, 3-в вершках)
  • Вершкове масло - 200 грам(100-в тісто, 100-крем)
  • Мед - 3 чайних ложки
  • Сода - 1.5 чайних ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
  • Згущене молоко варене - 400 грам (по бажанню)
класичний
1. Для приготування тіста з'єднайте вершкове масло, цукор і мед в невеликій каструльці, поставте на вогонь. Окремо збийте яйця. Як тільки масло розтопити додайте яйця і постійно збивайте, щоб вони не згорнулися. Через хвилину зніміть з вогню, додайте соду і просіяне борошно, замісіть щільне еластичне тісто.
класичний
2. Вимішуйте тісто протягом 2-3 хвилин руками і загорніть в харчову плівку. Залиште трохи "відпочити" .
класичний
3. Розділити тісто 8-10 однакових шматочків.
класичний
4. Тонко розкачайте тісто на робочому столі, виріжте рівне коло. Викладіть корж і обрізки на деко, відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
класичний
5. Для приготування крему в невеликій мисці з'єднайте половину склянки молока і 3 яйця, додайте крохмаль і збийте. Решту молока прогрійте і тонкою цівкою влийте в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішайте, поставте на вогонь і уварити, постійно помішуючи, до загустіння. За смаком додайте мед, цукор або згущене молоко. Готовий крем остудіть.
класичний
6. Коржі викладайте на тарілку.
класичний
7. І промазуйте кремом.
класичний
8. Обрізки подрібніть в крихту. Залишками крему змастіть всю поверхню торта і присипте крихтою. Залиште тортик настоюватися на 6-8 годин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти