«Медовик» класичний зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо шукайте рецепт споконвічно російського десерту, тоді для вас рецепт, як приготувати «Медовик» класичний зі сметаною. Він простий у приготуванні і смачний, відмінно підходить для будь-якого свята.
Торт робиться дуже просто: коржі для торта випікаються окремо, потім промазиваются кремом (на основі сметани) і укладаються стопкою. Перед подачею на стіл, торт потрібно наполягати кілька годин, а краще всю ніч. Можна прикрасити верхівку шоколадною глазур'ю або змастити залишками крему і посипати крихтою.
- Мед - 170 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 115 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - За смаком
- Борошно - 455 грам
- Крем - 900 грам
- Згущене молоко - 400 грам
1
У каструлю викладіть цукор, мед і м'яке вершкове масло. Надішліть її на вогонь і варіть 4-5 хвилин. Додайте соду і збийте вінчиком.
2
Зніміть каструлю з вогню і остудіть її вміст протягом кілька хвилин. В окремій мисці збийте курячі яйця і відразу перекладіть їх в остигнула масу, весь час збивайте віночком.
3
Додайте сіль і ваніль за смаком, порційно додайте просіяне борошно (390 грам), перемішайте тісто, щоб вийшла однорідна консистенція.
4
Борошно, що залишилося вводите в 4 заходу, кожен раз перемішуючи. Замісити тісто і відразу розділіть його на 8 частин.
5
Розкачайте кожен шматочок в тонкий пласт і виріжте по формі (у мене кругла). Випікайте кожен корж окремо, в розігрітому до 175 градусів духовці 6-7 хвилин. Надішліть в духовку залишилися обрізки тесту.
6
Змішайте сметану зі згущеним молоком і рівномірно змастіть все коржі.
7
Шматочки коржів подрібніть в крихту, змастіть верхній шар кремом і викладіть фігурну форму (у мене квітка), посипати подрібненою крихтою і настоюйте торт в холодильнику кілька годин, а краще цілу ніч.
8
Готовий торт повинен добре просочитися. Перед подачею розріжте його на шматочки. Смачного!