Торт «Медовик» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, бракуватиме жодної господині, яка не готувала б ніколи торт "медовик" . І у кожної є свій улюблений рецепт. Сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати торт "медовик" класичний.
Процес приготування такого "медяники" досить тривалий, але нескладний. При бажанні можна використовувати один вид крему, але якщо їх чергувати, виходить набагато смачніше. А якщо крем залишиться, не хвилюйтесь. Можна взяти залишки крему і крихти від обрізок, перемішайте їх. Так, у вас вийде відмінний міні-десерт.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 500 грам (для сметанним кремом)
- Цукор - 1 Склянка (для сметанним кремом)
- Згущене молоко - 360 грам (для крему зі згущеного молока)
- Вершкове масло - 200 грам (для крему зі згущеного молока)
1
Вам знадобиться дві каструлі, тому що тісто потрібно готувати на водяній бані.
2
У тому посуді, де буде готується тісто, збийте яйця з цукром до утворення піни.
3
Додайте масло, мед і соду.
4
Поставте на водяну баню на 15 хвилин.
5
Постійно помішуючи, спостерігайте за зміною кольору маси. Як тільки вона потемніє, придбає карамельний аромат, додайте приблизно третину борошна і перемішайте лопаткою. Потримайте його на водяній бані приблизно хвилину, щоб заварилося.
6
Зніміть з вогню і продовжуйте додавати потроху борошно. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
7
Коли тісто стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте місити, поступово додаючи борошно. Врахуйте, що тісто ще може бути гарячим, тому працюйте обережно.
8
У вас повинно вийти пластичне і м'яке тісто. Розділіть його на 8 частин і сформуйте невеликі кульки. Накрийте їх харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
9
Як тільки тісто досить охолоне, починайте його розгортати. Візьміть за зразок кришку від каструлі. Розкачайте пласт тіста і кришкою відміряйте діаметр. Зайвого не обрізаємо.
10
Деко потрібно застелити папером для випічки, покладіть на нього корж тіста.
11
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 3-4 хвилин.
12
Оскільки корж неправильної форми, то потрібно обрізати його по формі зразка-кришки. Робити це треба, поки корж ще теплий, щоб не кришився.
13
Обрізки від коржів розімніть качалкою, щоб вийшли дрібні крихти.
14
Для приготування сметанного крему збивайте сметану, поступово додаючи цукор, протягом 10 хвилин. Крем повинен стати більше в обсязі.
15
Для крему з згущеного молока збийте згущене молоко з маслом за допомогою міксера кілька хвилин. Досить, щоб масло розчинилося.
16
На блюдо спершу налийте трохи сметанного крему, потім викладайте коржі.
17
Промазуйте все коржі, чергуючи між собою два крему. Стінки торта також потрібно промазати будь-яким кремом.
18
Зверху посипте торт крихтою і відправте його в холодильник на кілька годин для просочення.
19
Смачного!