«Медовик» класичний зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Класичні рецепти - родзинка будь-якої кухні. Цей тортик заслужено займає одне з головних місць в російській випічці. Якщо ви ще не готуєте його, тоді обов'язково рекомендую взяти рецепт на замітку.
Представляю вам докладну інструкцію, як приготувати "медовик" класичний зі згущеним молоком. Тоненькі коржі, насичений крем - це неймовірне поєднання. Збирати тортик рекомендую заздалегідь, щоб він як слід просочився перед подачею. У крихту для прикраси можна при бажанні додати трішки горішків.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 113 грам(+ 200 грам в крем)
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Банка згущеного молока вареної - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 50 мілілітрів
1. Для приготування тіста збийте в невеликій мисці яйця з дрібкою солі.
2. У невеликому сотейнику з'єднайте мед, цукор, вершкове масло і воду, поставте на вогонь.
3. Розтопіть, влийте тонкою цівкою яйця, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.
В окрему мисочку просійте борошно і розпушувач.
В окрему мисочку просійте борошно і розпушувач.
4. Замісити тісто, вимішують його не менше 5 хвилин. Розділи 8 частин.
5. Скачайте в кульки, накрийте чистим рушником і залиште на півгодинки на столі.
6. Розкачайте кожен шматочок тонко.
7. Виріжте рівне коло.
8. Випікайте корж і обрізки в розігрітій до 200 градусів близько 3 хвилин до рум'яності.
9. Розм'якшене вершкове масло збийте зі згущеним молоком.
10. Обрізки коржів подрібніть в крихту для прикраси. Перемажьте коржі кремом, залишки розподіліть по боках і зверху. Присипте крихтою і залиште, щоб тортик просочився.
11. Ось такий гарний і смачний тортик вийшов. Приємного чаювання!