Рецепт Медовик класичний фото

Медовик класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Класичний медовий торт або медовик - справжній російський торт, дуже м'який і просто фантастичний на смак. Навряд чи знайдеться кращий десерт, щоб приготувати вдома. Ваші домашні будуть в захваті.

Опис приготування:

Цей торт точно затримається в вашому домі ненадовго. Зверху торт можна прикрасити тертим або розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою, шоколадними чіпсами, подрібненими горіхами або цукровою пудрою. Також, ви можете прикрасити медовик самими різними фруктами. Читайте, як приготувати медовик класичний і обов'язково порадуйте свою сім'ю таким тортиком.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2/3 склянки
  • Муфта зажим - 800 грам
  • Мед - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
1
Спочатку розтопіть мед на водяній бані. Для цього встановіть мед в мисці над каструлею з киплячою водою. Додайте до меду масло і розтоплює на слабкому вогні до рідкої однорідної консистенції.
2
За допомогою міксера збийте яйця і цукор. Збивайте приблизно 8 хвилин на високій швидкості.
3
В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач і харчову соду, потім просійте борошно, щоб вона стала пишніше.
4
Приберіть мед з вогню. Він повинен стати золотисто-коричневим, а по консистенції схожий з карамеллю. Додайте до меду збиті цукор і яйця, перемішайте.
5
До меду і збитого крему додайте по чуть-чуть борошно і ретельно все перемішайте.
6
Пора випікати коржі. Вам знадобиться близько 6 коржів (приблизно 20 см в діаметрі, товщиною 2 мм). Також, можете розраховувати на те, що у вас залишиться тісто, яке можна буде запекти, подрібнити і використовувати для декору верхній частині торта. Випікайте коржі в розігрітій духовці при 175 градусах. Загальний час на випікання коржів - 45-60 хвилин.
7
Збийте сметану і цукрову пудру, щоб зробити крем.
8
Рясно змащуйте остиглі медові коржі кремом. Зверху прикрасьте крихтами подрібненого медового коржа, шоколадом, горіхами, або фруктами.
9
Готовому торту дайте настоятися в холодильнику протягом 4 годин. Смачного!

Схожі рецепти