Шоколадний медовик ПП
(покроковий рецепт з фото)
Харчуватися правильно і при цьому не відмовлятися від десертів можливо! За уязика, що десерти приготовлені з правильних інгредієнтів. Так давайте приготуємо смачний і соковитий медовик за цим рецептом.
Харчуватися правильно не означає, що потрібно відязикатися від борошняних виробів і солодких десертів. Якщо готувати і їсти з розумом, можна дозволяти собі абсолютно всі страви. Я розповім вам, як приготувати шоколадний медовик ПП, ви його спече і переконайтеся, що правильна їжа - це смачно. Рецепт дуже простий і дуже легкий, у вас все вийде!
- Борошно пшеничне - 2 склянки (цільнозерновий)
- Яйця - 2 штуки
- Чай - 1 Склянка (міцний)
- Мед - 3-4 Ст. Ложок (у мене мед густий, тому ложка виходила з гіркою)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Йогурт - 400 мілілітрів

Борошно змішати з какао-порошком і розпушувачем.

Чай нам знадобиться міцно заварений, і він повинен бути холодним. Мед у мене густий, набирала 3 ложки як набиралося (тобто з гіркою).

Розчиняємо мед в чаї.

І вводимо все рідкі інгредієнти в борошно. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Виливаємо тісто в форму для випічки. У мене силіконова, діаметром 26 см. Можна пекти медовик і в формі меншого розміру, в цьому випадку він вийде вище.

І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою.

Даємо готовому Медовик охолонути, а потім можна залити розтопленим шоколадом і насолоджуватися. А можна зробити торт. Розрізаємо його на дві частини.

І промазуємо нежирним ягідним йогуртом.

Накриваємо другим коржем, змащуємо верхівку.

Ну і прикрашаємо за своїм бажанням. Можна розтопленим гірким шоколадом, а можна просто натерти шоколад на тертці або покришити на дрібні шматочки.

Після просочення через пару годин, медовик виходить дуже ароматним, соковитим і смачним.