Шоколадно-кокосовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Знову свято на носі! ламаю голову, що б таке солоденьке спекти, та ще й незвичайне. Завжди приємно дивувати близьких. Якщо ви спантеличені тим же, читайте, як приготувати шоколадно-кокосовий торт.
Вже давно вважаю, що шоколадний бісквіт з якихось причин виходить смачніше, ніж звичайний, світлий. Напевно, бісквітне тісто просто любить какао. У поєднанні з вершковим кремом виходить щось приголомшливе за смаковими якостями! Та й зовнішній вигляд такого десерту викликає неймовірний апетит!
- Борошно - 100 грам (вищий сорт)
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Какао - 40-50 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Кокосове молоко - 380 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 30 грам
- Шоколад темний - 130 грам
Просіваємо борошно з розпушувачем. Якщо у вас є кавомолка, зробіть з цукру цукрову пудру. Так тісто вийде більш повітряним. Змішуємо борошно з какао і цукровою пудрою. Окремо збиваємо 2 жовтка з молоком. Кладемо 30 грамів цукру. Борошно з какао всипаємо порційно до збитим жовтків з молоком. Все гарненько збиваємо міксером.
П'ять білків, відокремлених від жовтків, збиваємо в окремому посуді близько хвилини. Потім додаємо 30 грамів цукру. Збиваємо до стійкої піни, як на безе. Третина білків викладаємо в тісто, ретельно розмішуючи лопаткою. Потім доповідаємо решті білок в два етапи. Розмішувати потрібно обережно, без різких рухів.
Беремо глибоку форму для випікання. Змащуємо її олією. Для спокою можете покласти пергаментний папір, а потім вже намастіть маслом. Тісто виливаємо в форму і ставимо випікатися в духовку при температурі 170 градусів на 40 хвилин. Природно, завчасно духовку не відкривати, інакше бісквіт осяде. Готовий корж дістаньте і остудіть прямо в формі, яку краще перевернути (по можливості). Потім бісквіт потрібно буде розрізати на 2 частини.
Приступаємо до крему. 50% успіху залежить від нього! Беремо кокосове молоко, підігріваємо його в каструлі. Якщо у вас його не виявилося з яких-небудь причин, візьміть звичайне молоко. Збиваємо 3 жовтка. Додаємо півсклянки цукру (або трохи менше, якщо хочете не надто солодкий крем). Всипаємо крохмаль. Наливаємо півсклянки підігрітого кокосового молока в яйця, перемішуємо. Жовткову суміш доливаємо в кокосове молоко на плиті і доводимо до кипіння.
Крем кип'ятимо близько трьох хвилин. Остужаем до повного охолодження. У остиглий крем кладемо вершкове масло і збиваємо міксером. Викладаємо холодний крем на шар коржа, вирівнюємо його по всій поверхні. Накриваємо другим коржем і залишаємо просочуватися.
В окремій каструльці кип'ятимо вершки з плиткою гіркого шоколаду, розламали на шматочки. Повинна вийти в'язка шоколадна підлива, якої ми будемо заливати наш торт.
Теплої глазур'ю поливаємо верхній корж торта, відносимо в холодильник. Охолоджений торт посипаємо кокосовою стружкою. Краса, та й годі!