Полунично-кокосовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться порадувати своїх рідних смачною випічкою, подивіться, як приготувати полунично-кокосовий торт - дуже ніжний і ароматний десерт, який можна сміливо віднести до вишуканої випічки.
Іноді є час для приготування складної, але неймовірно смачною і красивою випічки, тому обов'язково збережіть цей рецепт. З його допомогою ви дізнаєтеся, як приготувати полунично-кокосовий торт з бісквітними коржами і полуничним мусом. Раджу вам використовувати на всіх етапах приготування саме цукрову пудру, щоб кожна маса виходила однорідної і ніжною. Також просочіть корж лимонним соком з цукровою пудрою, це зробить торт вологішим.
- Борошно - 60 грам
- Крохмаль картопляний - 20 грам
- Цукрова пудра - 80 грам(80г в тісто + 1 ст. Ложка в просочення і 4 ст. Ложки в мус)
- Ваніль - За смаком
- Кокосовий - 40 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 230 мілілітрів(70 мл в просочення, 150мл в мус)
- Полуниця - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Вершки 33% - 270 мілілітрів(150 мл в мус, 120 мл в глазур)
- Желатин - 3, 5 чайних ложки
- Білий шоколад - 90 грам
- Кокосовий - 5-6 Ст. Ложок
1. Яйця збийте міксером в густу стійку піну. Додайте цукрову пудру, ваніль і знову збийте. Просійте борошно, крохмаль, розпушувач і знову збийте на невеликій швидкості. Додайте кокосову стружку і перемішайте.
2. Форму діаметром 20см застеліть пергаментом, а боки змастіть рослинною олією. Розподіліть тісто в формі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Корж остудіть, зніміть пергамент.
3. Розріжте корж на дві частини. Приготуйте мус: желатин залийте холодною водою і відставте. Промийте, просушіть і збийте полуницю в блендері до стану пюре. Перетріть сир через сито, з'єднайте з полуницею і перемішайте.
4. Сливки збийте з ваніллю до густих піків. Додайте цукрову пудру до смаку і збийте. Додайте вершки до сиру і перемішайте. Розтопіть желатин (не кип'ятіть) і додайте до сирної маси.
5. Перемішайте і відправте в холодильник. Приготуйте просочення: лимонний сік змішайте з водою і цукровою пудрою. Частина коржа перекладіть в покриту пергаментом форму і просочіть.
6. Злегка густий мус перекладіть на корж, розрівняйте і накрийте другим коржем. Надішліть торт в холодильник на 4 годину. Шоколад розтопіть в гарячих вершках і розмішайте.
7. Покрийте торт шоколадом і розрівняйте. Посипте кокосовою стружкою і відправте в холодильник на 15 хвилин. Смачного!