Рецепт Полунично-шоколадний торт фото

Полунично-шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто , Ягоди , Шоколад , Полуниця
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шукайте смачний, красивий і нескладний десерт? Тоді приготуйте цей полунично-шоколадний торт в домашніх умовах. Неймовірно апетитний і яскравий, він стане справжньою окрасою святкового столу.

Опис приготування:

Цей дуже простий варіант, що приготувати полунично-шоколадний торт, підійде навіть для початківців кулінарів. При бажанні можн доповнити торт шоколадною глазур'ю, що особливо припаде до смаку ласунам. Дуже ніжні коржі, м'який крем і соковита ягода - прекрасне поєднання для десерту.

  • Борошно - 600 грам
  • Цукор - 1-1.5 склянки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вода холодна - 400 чайних ложок
  • Вершки - 600 мілілітрів
  • Полуниця - 300 грам
полунично-шоколадний торт - фото крок 1
1. Духовку включаємо і залишаємо розігріватися. У глибоку миску насипаємо просіяне борошно з какао, сіль і розпушувач. Ретельно з'єднуємо. Потім зробимо невелике заглиблення в центрі, вольем туди ванільний екстракт, рослинне масло і холодну воду. Як випливає перемішаємо все до однорідності.
полунично-шоколадний торт - фото крок 2
2. Далі нам потрібно підготувати 2 форми для запікання, попередньо змастивши їх невеликою кількістю масла. Розділимо тісто навпіл і виллємо в форми. Відправимо в духовку приблизно на 30 хвилин. В даному випадку рецепт приготування полунично-шоколадного торта розрахований на 2 коржа, але можна зробити і більше (тоді коржі будуть тонше і випікатися будуть швидше).
полунично-шоколадний торт - фото крок 3
3. Поки печуться коржі можна вимити, обсушити трохи і очистити від хвостиків полуницю.
полунично-шоколадний торт - фото крок 4
4. У коржа, який буде знизу, при необхідності трохи зрізаємо верхівку.
полунично-шоколадний торт - фото крок 5
5. Вершки вилити в глибоку миску і почнемо збивати. В процесі додамо цукор за смаком, взобьyoм до щільних піків.
полунично-шоколадний торт - фото крок 6
6. На корж товстим шаром намажемо крем. Зверху викладемо тонко нарізані ягоди.
полунично-шоколадний торт - фото крок 7
7. Накрити другим коржем, знову змажемо кремом, викладемо ягоди. При бажанні оформити полунично-шоколадний торт в домашніх умовах можна кремом з усіх боків або шоколадом, наприклад.
полунично-шоколадний торт - фото крок 8
8. Готовий тортик потрібно відправити в холодильник, щоб він трохи просочився. Виглядає неймовірно апетитно, що?

Схожі рецепти