Рецепт Полунично-йогуртовий торт фото

Полунично-йогуртовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Полуниця
Для дітей , На святковий стіл , День народження , 8 березня , День закоханих
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам рецепт приготування полунично-йогуртового торта. Десерт виходить дуже ніжним, з приємним смаком полуниці і йогурту. Підійде для романтичної вечері або сімейного свята.

Опис приготування:

Для випічки я раджу використовувати роз'ємні форми. У них дуже зручно формувати надалі тортик (а точніше - виймати його потім). Можна також поекспериментувати з додаванням інших ягід і фруктів. Спробуйте! рецепт, як приготувати полунично-йогуртовий торт, абсолютно нескладний і дуже цікавий.

  • Полуниця - 500 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Борошно - 150 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
  • Натуральний йогурт - 700 грам
  • Желатин - 40-50 грам
полунично-йогуртовий торт - фото крок 1
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
полунично-йогуртовий торт - фото крок 2
Приблизно половину склянки води заповніть водою. Розведіть в ній желатин, нехай він там побуде годину, періодично помішуйте. Яєчні білки відокремити від жовтків і збийте міксером до пишної щільної піни.
полунично-йогуртовий торт - фото крок 3
Після додає половину від загальної кількості цукру, знову перемішуємо. Після цукру додамо яєчні жовтки і борошно. Акуратно все перемішати (можна знову використовувати для цього міксер).
полунично-йогуртовий торт - фото крок 4
Підготуйте форму для запікання. Застелите її пекарської папером, змастіть вершковим маслом. Перекладіть в неї тісто. Випікайте основу для майбутнього торта при 180 градусах (ставимо в розігріту духовку) протягом 15-20 хвилин.
полунично-йогуртовий торт - фото крок 5
Поки випікається основа, зробимо крем. Для цього в ємності змішуємо йогурт і другу частину цукру. Для ретельного змішування використовуємо міксер. Желатин ставимо прогрітися на вогонь. Важливо: не доводьте його до кипіння, він повинен стати просто однорідним і рідким. Трохи остудивши, вводимо його в цукрово-йогуртовую суміш. Перемішуємо і залишаємо загустевать.
полунично-йогуртовий торт - фото крок 6
А поки займемося полуницею. Помиємо її, очистимо від плодоніжок. Якщо ягоди великі, розріжте їх на наскільки частин. Викладіть ягоди на готовий корж-основу (його з форми не виймайте).
полунично-йогуртовий торт - фото крок 7
Зверху заливаємо все кремом. Поставте десерт в холодильник, щоб він як слід застиг. На це піде в районі двох годин. Зверху готовий тортик можна прикрасити на свій розсуд.

Схожі рецепти