Полунично-банановий торт
(покроковий рецепт з фото)
Полунично-банановий торт - дуже смачний і солодкий десерт, який обов'язково Вам сподобається. М'який бісквіт + свіжі ягоди полуниці + банан + ніжний сметанний крем = ідеальний святковий торт!
Приготуємо полунично-банановий торт в домашніх умовах. Насамперед потрібно спекти бісквіт, потім його остудити і розділити на кубики. Потім приготувати сметанний крем. Форму для торта застилає харчовою плівкою, викладаємо в неї порізану бісквіт, полуницю і банан. Заливаємо сметанним кремом і ставимо на ніч у холодильник для застигання. Вранці акуратно перевертаємо торт на тарілку, прикрашаємо його свіжими ягодами і подаємо на стіл. Хай щастить!
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка(+ 1 стакан для крему)
- Сода - 0, 5 чайних ложки (гашене оцтом)
- Крем - 500 грам
- Желатин - 20 грам
- Полуниця - 300 грам
- Банан - 2 штуки
Збиваємо яйця з цукром, вводимо просіяне борошно і додаємо гашене соду. Замішуємо тісто і виливаємо його в форму, застелену папером для випічки. Випікаємо бісквіт 30 хвилин, температура 200 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою, якщо вона суха - бісквіт готовий. Витягуємо бісквіт з духовки і охолоджуємо, а потім ріжемо кубиками.
Банани очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
Ягоди полуниці промиваємо і перебираємо, найбільші розрізаємо навпіл.
Сметану збийте з цукром.
Желатин розчиняємо в гарячій воді (0, 5 склянки). Потім вливаємо желатин до сметанною масі, ретельно перемішайте.
Змішайте бісквіт, полуницю і банан.
Форму для торта застилає харчовою плівкою. Змішуємо в формі сметанний крем з бісквітом, бананом і полуницею. Ставимо форму на ніч в холодильник.
Вранці перевертаємо торт на тарілку. Прикрашаємо верхівку свіжою полуницею. Смачного!