Шоколадно-кокосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю десерти з кокосом (кокосовою стружкою). Якщо ви теж любите такі, тоді ось вам відмінний рецепт, як приготувати шоколадно-кокосовий пиріг з шоколадною глазур'ю.
Пиріг можна прикрашати зовсім, в нашій родині його з'їдають дуже швидко, тому на глазур не завжди є час. Можна використовувати кокосову стружку або зовсім кокос. Якщо розрізати пиріг на коржі і перемазати їх кремом, вийде ще й відмінний кокосовий торт.
- Вершкове масло - 250 грам(+ 1 столова ложка)
- Какао-порошок - 3/4 склянки(+ 1 столова ложка)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 3/4 склянки
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Вода - 1 Ст. Ложка
1
Наріжте масло шматочками і відправте в мікрохвильовку, щоб воно розплавилося. Відкладіть його для охолодження.
2
Просійте у велику миску борошно і какао-порошок, додайте розпушувач, кокосову стружку, цукор, яйця, молоко і топлене масло, ретельно перемішайте.
3
Вилийте масу в заздалегідь приготовлену ємність для випікання з викладеною на ній пергаментним папером. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку і випікайте 1 час.
4
Зробіть шоколадну глазур. Для цього змішайте просіяне какао (1 столову ложку) і цукрову пудру в одній ємності. Додайте розтоплене масло (1 столова ложка) і окріп.
5
Перемішайте все віночком, якщо шоколадна глазур дуже густа, додайте трохи окропу.
6
Прикрасьте пиріг глазур'ю за допомогою шпателя або пензлика, подавайте після її застигання.