Рецепт Шоколадно-кокосовий пиріг фото

Шоколадно-кокосовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Шоколад , Горіхи
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Обожнюю десерти з кокосом (кокосовою стружкою). Якщо ви теж любите такі, тоді ось вам відмінний рецепт, як приготувати шоколадно-кокосовий пиріг з шоколадною глазур'ю.

Опис приготування:

Пиріг можна прикрашати зовсім, в нашій родині його з'їдають дуже швидко, тому на глазур не завжди є час. Можна використовувати кокосову стружку або зовсім кокос. Якщо розрізати пиріг на коржі і перемазати їх кремом, вийде ще й відмінний кокосовий торт.

  • Вершкове масло - 250 грам(+ 1 столова ложка)
  • Какао-порошок - 3/4 склянки(+ 1 столова ложка)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кокосова стружка - 1, 5 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Цукрова пудра - 1, 5 склянки
  • Вода - 1 Ст. Ложка
1
Наріжте масло шматочками і відправте в мікрохвильовку, щоб воно розплавилося. Відкладіть його для охолодження.
2
Просійте у велику миску борошно і какао-порошок, додайте розпушувач, кокосову стружку, цукор, яйця, молоко і топлене масло, ретельно перемішайте.
3
Вилийте масу в заздалегідь приготовлену ємність для випікання з викладеною на ній пергаментним папером. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку і випікайте 1 час.
4
Зробіть шоколадну глазур. Для цього змішайте просіяне какао (1 столову ложку) і цукрову пудру в одній ємності. Додайте розтоплене масло (1 столова ложка) і окріп.
5
Перемішайте все віночком, якщо шоколадна глазур дуже густа, додайте трохи окропу.
6
Прикрасьте пиріг глазур'ю за допомогою шпателя або пензлика, подавайте після її застигання.

Схожі рецепти