Шоколадно-кавові мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто вже знає, як приготувати шоколадно-кавові мафіни, ніжну і повітряну випічку до чаювання. Особливо ці маффіни припадуть до смаку всім, хто любить ароматну каву, горіхи або шоколад.
Приготувати мафіни зовсім нескладно, але виходить така випічка неймовірно красивою, ніжною і ароматною. Шоколадно-кавові маффіни сподобаються всім завдяки своєму насиченому аромату і приємною пухкої текстурі тесту. Ви можете використовувати волоські горіхи, мигдаль, кешью або лісові горіхи для приготування цих маффинов. Раджу вам брати темний шоколад з високим вмістом какао, так як він надає маффин приємний шоколадний колір і аромат.
- Борошно пшеничне - 110 грам
- Цукор - 70 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Розпушувач - 3 грами
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 90 грам
- Розчинна кава - 6 грам
- Шоколад - 70 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Куряче яйце - 1 штука

1. Просіяне борошно змішайте з цукром, ванільним цукром, 2/3 рубленого шоколаду, 2/3 рубаних горіхів, розпушувачем і сіллю. Розчинна кава з'єднайте з молоком і розмішайте до повного його розчинення.

2. Додайте яйце, розтоплене охолоджене вершкове масло і ретельно розмішайте. З'єднайте з борошняної сумішшю. Форму для мафінів вистелити паперовими манжетами і заповніть їх тестом майже до країв.

3. Зверху викладіть залишився шоколад і горіхи. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Готові маффіни остудіть у формі протягом 5 хвилин, після чого перенесіть на дошку.

4. Прикрасьте маффіни цукровою пудрою. Смачного!