Рецепт Шоколадно-кавові мафіни фото

Шоколадно-кавові мафіни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Шоколад, Горіхи, Грецькі горіхи
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Маффіни

Багато хто вже знає, як приготувати шоколадно-кавові мафіни, ніжну і повітряну випічку до чаювання. Особливо ці маффіни припадуть до смаку всім, хто любить ароматну каву, горіхи або шоколад.

Приготувати мафіни зовсім нескладно, але виходить така випічка неймовірно красивою, ніжною і ароматною. Шоколадно-кавові маффіни сподобаються всім завдяки своєму насиченому аромату і приємною пухкої текстурі тесту. Ви можете використовувати волоські горіхи, мигдаль, кешью або лісові горіхи для приготування цих маффинов. Раджу вам брати темний шоколад з високим вмістом какао, так як він надає маффин приємний шоколадний колір і аромат.

  • Борошно пшеничне - 110 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Розпушувач - 3 грами
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 90 грам
  • Розчинна кава - 6 грам
  • Шоколад - 70 грам
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряче яйце - 1 штука
шоколадно-кавові мафіни - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з цукром, ванільним цукром, 2/3 рубленого шоколаду, 2/3 рубаних горіхів, розпушувачем і сіллю. Розчинна кава з'єднайте з молоком і розмішайте до повного його розчинення.
шоколадно-кавові мафіни - фото крок 2
2. Додайте яйце, розтоплене охолоджене вершкове масло і ретельно розмішайте. З'єднайте з борошняної сумішшю. Форму для мафінів вистелити паперовими манжетами і заповніть їх тестом майже до країв.
шоколадно-кавові мафіни - фото крок 3
3. Зверху викладіть залишився шоколад і горіхи. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Готові маффіни остудіть у формі протягом 5 хвилин, після чого перенесіть на дошку.
шоколадно-кавові мафіни - фото крок 4
4. Прикрасьте маффіни цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти