Кавові маффіни на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Такі кавові маффіни на кефірі в домашніх умовах готуються просто, а виходять неймовірно смачними. Прямо тануть у роті! обов'язково спробуйте, не пошкодуєте про витрачений час.
Такий рецепт приготування кавових маффинов на кефірі просто приголомшливий! Тісто дивно ароматне, з приємним присмаком кави. А крохмаль у складі дозволяє шоколаду не опадають на дно форми, а залишатися десь посередині, як начинка. Спробуйте, смачно!
- Вершки - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір - 75 грам
- Цукор - 150 грам
- Розчинна кава - 2-3 чайних ложок (або три стіки"3 в 1" )
- Рахрихлітель - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1.5 склянки
- Крохмаль - 0.5 склянки
- Шоколад - 100 грам
- Яйце - 1 штука
1. У сотейнику доводимо до кипіння вершки і цукор. Коли цукор розчиниться, додамо кави і перемішати.
2. В окремому посуді збиваємо яйце і розм'якшене масло. Далі вливаємо жирний кефір, продовжуємо збивати. Далі - кавовий сироп з сотейника.
3. В останню чергу додати борошно, крохмаль і розпушувач. Перемішаємо ретельно, розливаємо тісто по формах. У кожну визначаємо шматочок шоколаду.
4. Випікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Готово!