Пісні кавові пряники
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пряники, приготовані за цим рецептом, виходять неймовірно повітряними і ароматними. Така випічка порадує не тільки приємним смаком, але і легкістю приготування.
За цим рецептом можна приготувати не тільки кавові, але і, наприклад, чайні пряники. В цьому випадку розчинну каву виключається, а замість води використовується свіжозаварений чай.
- Кава - 2 Ст. Ложки (розчинний)
- Вода - 100 мілілітрів (тепла)
- Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки (винний)
Підготуйте інгредієнти, необхідні для приготування пісних кавових пряників. Борошно просійте, при бажанні частина пшеничного борошна (0, 5 ст.) замініть житній.
У підходящої ємності змішайте каву з водою, всипте цукор, харчову соду і влийте олію. Після цього помістіть ємність на водяну баню.
Прогрійте суміш до спінювання протягом 3-5 хвилин, помішуючи її.
Зніміть ємність з вогню і відразу всипте в гарячу рідину 1.5 склянки борошна, швидко і ретельно перемішайте.
Тісто виходить досить рідким, але в процесі охолодження воно загусне. Дайте йому повністю охолонути. На це буде потрібно 30-40 хвилин.
В остигле в'язке тісто влийте оцет і перемішайте. На столі або обробній дошці з'єднайте борошно, що залишилося (1 склянка) і розпушувач, зробіть гірку з поглибленням, а потім акуратно викладіть в нього масу з ємності і, підбираючи борошно з країв, замісіть м'яке однорідне тісто.
Готове тісто перестане липнути до рук, але як і раніше буде м'яким.
Скачайте з отриманого тесту ковбаску, розріжте її на невеликі шматочки (приблизно 15-20 штук).
Сформуйте з шматочків кульки, розмістіть їх на деку. Краще застеляти його силіконовим килимком або пергаментним папером, яку необхідно злегка присипати борошном. Випікайте пряники в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Через 15-20 хвилин пряники будуть готові. У процесі випічки розмір пісних кавових пряників збільшується приблизно в 2 рази.