Шоколадно-горіхові кекси
(покроковий рецепт з фото)
Випічка без борошна може бути неймовірно смачною! сумніваєтеся? Тоді пропоную приготувати шоколадно-горіхові кекси і переконатися в цьому прямо зараз!
Кекси виходять з насиченим шоколадно-горіховим смаком. Цей десерт - мрія будь-якого ласуни і казка для шокоголіков! Готуються кекси повністю без борошна. За бажанням крохмаль можна замінити на кукурудзяне або рисове борошно.
- Горіхи волоські - 65 грам
- Шоколад чорний - 90 грам
- Вершкове масло - 55 грам
- Цукор - 60 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і розм'якшіть при кімнатній температурі.
Волоські горіхи подрібніть будь-яким зручним способом до стану дрібної крихти.
Шоколад поламайте на шматочки, перекладіть в миску і розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Залиште остигати.
М'яке вершкове масло збийте з цукром.
Додайте по одному яйця, продовжуючи збивати.
Додайте остиглий шоколад.
Перемішайте. Додайте крохмаль і розпушувач тесту.
Перемішайте все до однорідності і додайте подрібнені горіхи.
Перемішайте все ще раз.
У формочки для кексів вкладіть паперові капсули та розкладіть шоколадно-горіхове тісто. З даної кількості виходить 6 кексів. Випікайте в попередньо розігрітій до 175 градусів духовці близько 35 хвилин.
Шоколадно-горіхові кекси готові. Перекладіть їх на решітку і дайте охолонути.
Прикрашаємо кекси за смаком. Я прикрасила шоколадною глазур'ю і подрібненими горішками.
Смачного!