Горіхові булочки на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто роблю «трояндочки» з цукром з дріжджового тіста - вони смачні, але трохи приїлися вже. На заміну знайшов рецепт, як приготувати горіхові булочки, що роблю на такому ж тесті (дріжджовому).
Робота з дріжджовим тестом - це задоволення, воно м'яке, еластичне. В якості наповнювача використовував подрібнені горіхи, у мене арахіс, крім цього можна взяти волоські горіхи, фундук або мигдаль. Булочок можна надати будь-якої форми, наприклад, тих же «трояндочок» або зробити косичку.
- Борошно - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 15 Ст. Ложок
- Маргарин - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Молоко - 500 мілілітрів
- Арахіс - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
1. Молоко нагріваю до кімнатної температури, додаю в нього 10 ложок цукрового піску, сіль, 2 яйця і дріжджі, перемішую.
2. Додаю борошно, але не всю, щоб по консистенції тісто було як густа сметана, залишаю на 15 хвилин.
3. Маргарин перекладаю в миску і розтоплюю в мікрохвильовій печі, потім трохи остуджують і вливаю його до тесту.
4. Ретельно перемішую і всипав решту борошна, вимішую тісто, воно повинно бути м'яким, незабитих. Накриваю тісто рушником і залишаю на 1 час.
5. Арахіс обсмажую трохи на сухій сковороді, потім подрібнюю в крихту за допомогою блендера (тільки не дуже дрібну).
6. Вершкове масло розтоплюю і вливаю до горіхів, додаю цукор, що залишився.
7. Ретельно перемішую горіхову масу і вливаю 3 столові ложки молока.
8. Готове тісто поділяю на кілька частин і викладаю на стіл.
9. Розкочую дріжджове тісто в пласт, товщиною до сантиметра
10. Розподіляю частина горіхової начинки по пласту.
11. Обидва краю по черзі повертаю до центру, виходить конвертик.
12. Розрізаю тісто на смужки, шириною близько 3 сантиметрів.
13. Кожну смужку скручую кілька разів. Викладаю їх на деко, застелене пергаментом. Такі ж дію проробляю з іншим тестом. Яйце розбиваю в миску і змащую їм булочки, потім залишаю їх на 15-20 хвилин.
14. Випікаю булочки в розігрітій до 220 градусів духовці близько півгодини.