Медово-горіхові тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печива з гірким шоколадом, медом, ванільним екстрактом і волоськими горіхами.
За цим рецептом у вас вийде 16 тістечок. Поєднання меду і горіхів робить їх неймовірно ароматними і схожими на пахлаву. Тістечка дуже м'які, але зовсім не липкі. Шоколадний смак в них практично не відчувається, але гіркий шоколад в рецепті необхідний, щоб збалансувати солодкість меду. При бажанні ви можете додати в тісто зацукровані імбир.
- Паличка несолоного вершкового масла - 1 штука
- Гіркого шоколаду - 120 грам
- Великих яйця - 4 штуки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
1. Попередньо розігріти духовку до 160 градусів. Вистелити квадратну форму 12Х12 см алюмінієвою фольгою. Змастити фольгу маслом і поставити форму на деко. Подрібнити волоські горіхи. Нарізати гіркий шоколад. Розтопити шоколад і вершкове масло в пароварці, відкласти в сторону.
2. У середній мисці міксером на середній швидкості збити яйця і сіль в піну. Додати мед, цукор і ванільний екстракт, збивати протягом 2 хвилин на середній швидкості. Знизити швидкість міксера і додати розплавлений шоколад. Потім додати борошняну суміш і збити до отримання однорідної консистенції. Розмішати з подрібненими горіхами.
3. Вилити тісто в підготовлену форму, поставити в духовку і випікати протягом 45-50 хвилин, поки ніж, вставлений в центр, не виходитиме чистим. Вийняти з духовки і охолодити 5 хвилин, перш ніж витягувати з форми. Перевернути на решітку і дати охолонути.
4. Розрізати на 16 квадратів і посипати при бажанні цукровою пудрою або какао-порошком перед подачею.