Горіхові тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам неймовірно смачні тістечка! Не дивіться, що вони сіренькі, вони дуже ароматні, хрусткі і повітряні! З чашкою молока або кави просто дивовижні. Відмінно зберігаються, не втрачають своїх якостей. Дивіться рецепт, я розповім, як приготувати "оріхові тістечка"!
Для тістечок підійдуть будь-які горіхи або суміш різних горіхів, у мене волоські. Якщо додаєте мигдаль, то підсушіть його на сухій сковороді до появи характерного аромату. Подрібніть в дрібну крихту. Вводите горіхи обережно в білки, щоб вони не осіли, тоді горіхова начинка буде повітряної. Кількість цукру в оригінальному рецепті було більше, майже 190 г, я його зменшила до 160, на мій смак тістечка вийшли досить солодкими. Як в тісто, так і в начинку можна покласти ароматизатор, щоб посилити аромат горіхів або додати ванільний екстракт, але трішки, щоб не перебити горіховий запах. Хай щастить!
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Яєчні жовтки - 2 штуки (тісто)
- Цукрова пудра - 65 грам (тісто)
- Борошно - 170 грам (тісто)
- Яєчний білок - 2 штуки (начинка)
- Борошно - 30 грам (начинка)
- Горіхи - 90 грам (начинка)
- Цукор - 160 грам (начинка)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Розтопити вершкове масло, тільки не кип'ятіть, я ставила в мікрохвильовку на підлогу хвилинки, просто щоб масло стало м'яким. Додайте до масла два жовтки, цукрову пудру, добре перемішайте ложкою.
3. Всипте борошно, замісіть м'яке тісто.
4. Тісто не забивайте борошном, мало того, що воно зібралося в кулю. Оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник. Увімкніть духовку на 200 градусів, нехай прогрівається.
5. Білки збийте міксером до пишної щільної піни.
6. Горіхи подрібнити в крихту.
7. У збиті білки введіть горіхи і цукор, перемішайте добре.
8. Всипте борошно, перемішайте.
9. Начинка горіхова готова.
10. Розкачайте тісто прямокутної форми, товщина 1 см, але не більше. Розкочуйте відразу на пергаменті, переносите його на деко. Випікайте 12 хвилин при 200 градусах.
11. Дістаньте основу, зверху розподіліть горіхову начинку і зменшіть температуру до 160 градусів, печіть тістечка 25 хвилин.
12. Дістаньте тістечка з духовки, поріжте гарячими! Залиште остигати.
13. Горіхові тістечка готові!
14. Пригощайтеся!