Шоколадно-горіхові цукерки
(покроковий рецепт з фото)
На кожне свято, особливо на Новий Рік, Різдво, День народження, намагаюся зробити кілька видів солодощів: торти, печиво та ін. Дуже простий рецепт, як приготувати шоколадно-горіхові цукерки.
Якщо у вас є мікрохвильова піч, приготування не займе багато часу. Їх можна зробити на плиті, тоді стежте, щоб шоколад не згорів. Можна використовувати білий, молочний або чорний. Горіхи вибирайте до смаку або ті, що є, зазвичай використовую волоські або арахіс. Всього пару годин - і смачні, домашні цукерки у мене на столі.
- Шоколад - 450 грам
- Згущене молоко - 400 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи волоські - 3/4 склянки
1. У миску викладіть шоколад (нарубати плитку або використовуйте чіпси), додайте до нього сіль і згущене молоко.
2. Надішліть миску на 2 хвилини в мікрохвильову піч, розтопіть суміш при 50% потужності машини. Дістаньте миску і перемішайте, потім знову відправте на 1 хвилину.
3. Якщо шоколад все ще не розплавився, продовжуйте топити його в мікрохвильовці з 30 секундним інтервалом. Тим часом наріжте волоські горіхи і змішайте їх з шоколадом.
4. Викладіть масу в форму і розрівняйте, відправте в холодильник на 2-3 годину.
5. Перекладіть остигнула і сформувалася суміш з форми на дошку і наріжте шматочками. Готові цукерки перекладіть в контейнер або подавайте відразу.