Шоколадний торт з печивом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в пошуку цікавих і нескладних варіантів випічки, тоді зверніть увагу на цей рецепт, як приготувати шоколадний торт з печивом. Приголомшливий варіант без особливого клопоту.
Цей приголомшливий шоколадний торт з печивом в домашніх умовах дуже здорового готувати з печивом типу "орео" . Його смак прекрасно поєднується з повітряним коржем і доповнює ніжний крем. Втім, ви можете взяти будь-яке інше шоколадне печиво, яке вам до смаку. Якщо у вас немає навичок роботи з кондитерським шприцом, змастіть верх коржа кремом і викладіть печиво цілком, буде теж дуже красиво.
- Борошно - 150 грам
- Какао - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Молоко - 185 мілілітрів
- Вода - 185 мілілітрів
- Печиво шоколадне - 250 грам(+ в вершках)
- Вершкове масло - 125 грам
- Сир - 125 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
1. Насамперед включіть її і поставте її розігріватися до 180 градусів. У глибоку миску просійте борошно, какао, розпушувач, соду.
2. Додайте цукор і віночком ретельно перемішайте не менше 3-4 хвилин.
3. Молоко з'єднайте з рослинним маслом (ви можете взяти будь-який, головне, щоб воно було без насиченого запаху. Дуже цікаво використовувати тут масло виноградних кісточок).
4. Перемішайте і по одному введіть яйця, продовжуючи збивати.
5. Рідкі інгредієнти з'єднайте з сухими. Додайте ванільний екстракт.
6. Коли маса стане однорідною, влийте окріп. При бажанні можна використовувати кави, тоді наш шоколадний торт матиме легкий кавовий аромат.
7. Швидко збийте все до однорідної маси. Великими шматочками поламайте печиво і додайте в тісто. Підготуйте жароміцних форму. Застелите її пергаментом або змастіть маслом і присипте борошном.
8. Вилийте тісто у форму і відправте в духовку приблизно на півгодини.
9. Паралельно можна зайнятися кремом. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з крем-сиром і цукровою пудрою. Збийте в пишну масу.
10. Подрібніть в крихту ще трохи печива і додайте в мисочку.
11. Перемішайте все до однорідності. Ось такий апетитний крем вийде в результаті.
12. Готовий корж дістаньте з духовки і остудіть. Ідеальний варіант - звернути його в харчову плівку і дати полежати в холодильнику пару годин. За цей час він стане ще більш м'яким і вологим.
13. Частина крему намажте рівним шаром на корж, а решті відсадити за допомогою кондитерського шприца.
14. Ось така краса вийшла в результаті. Сподіваюся, що вам цей варіант торта припаде до смаку.