Торт з печивом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Часом не охота возитися з духовкою, особливо влітку, коли на вулиці спекотно. Але навіть в цей період не варто відмовляти собі в солодкому. Розповім, як приготувати торт з печивом і сиром.
Зовні цей торт схожий на інший дуже популярний торт «Монастирська хата». Ви можете не загортати його в формі будиночка, а залишити пластом. Торт можна їсти і відразу, але краще потерпіти і залишити його в холодильнику на ніч або хоча б на пару годин. Сир можете змішати з сухофруктами або цукатами.
- Печиво - 600 грам
- Сир - 400 грам
- Цукровий пісок - За смаком
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Ізюм - 150 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Варене згущене молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 70 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Кокосова стружка і прикраси - За смаком
1. У ємність налийте 100 мілілітрів молока, порційно викладіть в молоко печиво і залиште кожну партію на 40-60 секунд.
2. В окремій ємності змішайте сир, сметану і цукор (кожен орієнтується на свій смак по солодощі).
3. Заздалегідь підготуйте родзинки: викладіть його в миску і залийте окропом, залиште на 10 хвилин, потім злийте воду і перекладіть його до сиру, перемішайте.
4. Розкладіть пергамент і викладіть на нього половину всього печива в один шар (робіть невеликі відступи між кожним рядом), потім викладіть половину сирної маси і розподіліть.
5. Поверх сиру викладіть половину що залишився печива. Тут вже не робіть відступи, а укладайте щільно один до одного.
6. Що залишився сир викладіть уздовж по центру, а потім - кілька ложок згущеного молока.
7. Візьміться за краї пергамент і акуратно складіть крайні боку в формі трикутника, як би формуючи хату. Надішліть торт в холодильник в такому вигляді.
8. Розтопити вершкове масло, до нього додайте какао і перемішайте гарненько, потім відставте в сторону на 15-20 хвилин.
9. Отриманою масою покрийте верхівку будиночка і краю, прикрасьте кокосовою стружкою і кондитерськими прикрасами. Торт можете їсти відразу, але краще відправити на кілька годин в холодильник.