Сирний торт з печивом без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося смачного десерту, але лінь включати духовку і возитися з випічкою? Тоді рецепт чудового сирного торта з печивом без випічки - для вас!
Хоча цей торт і готується не за 5 хвилин, зате дуже легко і не вимагає великої вправності або вміння. Для приготування торта сирного з печивом без випічки найкраще зробити його з вечора, а на ранок насолодитися результатом. Желатин необхідний, щоб торт тримав форму, без нього він може злегка розвалюватися. Далі я покажу і розкажу, як робити торт покроково.
- Шоколадне печиво - 300 грам
- Сир - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Молочний шоколад - 100 грам
В першу чергу займемося желатином. Замочимо його в 50 грамах холодної кип'яченої води як мінімум хвилин на 40.
Поки желатин розбухає, виделкою розімніть сир разом з цукром, щоб не залишилося великих грудочок. Потім сюди ж виливаємо сметану, все збиваємо міксером.
Повертаємося до желатину. Через зазначений час подогреем його на водяній бані до повного розчинення, постійно помішуючи. Прибираємо желатин з вогню, даємо йому охолонути 5 хвилин. Потім вливаємо його в сметану з сиром.
Все перемішуємо до однорідної маси.
Формуємо торт: форму застеліть фольгою або харчовою плівкою. Перший шар - печиво. Потім - сирна маса, і знову печиво.
Продовжуйте, поки форма не заповниться, ну або поки інгредієнти не закінчаться. Останній шар у мене зазвичай складається з печива.
Надішліть торт на кілька годин в холодильник, щоб застиг (в ідеалі поставте його взагалі на ніч). Потім дістаньте і переверніть форму. Торт може прикрасити фруктами або їсти відразу. Я вважала за краще полити його розтопленим шоколадом.
Шоколад бажано рівномірно розмазати. У розрізі у нас ось такий торт вийшов.
Подавати готовий сирний торт з печивом без випічки можна до чаю або до кави. Смачного!