Двоколірний сирний торт (без випічки)
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний двоколірний сирний торт (без випічки) в домашніх умовах готується в холодильнику. Цей десерт виходить не тільки дуже смачним, але ще і неймовірно красивим.
Ніжний ягідний торт виходить дуже смачним і красивим. Приємний колір можна отримати за допомогою ягід, а будь - вибирайте самі за смаком. Я використовувала ожину і чорницю, а якщо використовувати малину, то сирний пиріг буде ще більш спокійного кольору. Желатин буде тримати форму сиру зі сметаною, а крихта і печива виступить основою.
- Печиво - 200 грам
- Олія - 100 грам
- Сир - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 20 грам
- Ягоди (чорна смородина, ожина або малина) - 200 грам
1. Якщо ви використовуєте сир НЕ однорідної консистенції, то обов'язково пропустіть його через сито. Після цього подрібніть печиво в крихту. Для цього можна використовувати блендер або звичайну ручну тертку.
2. Тепер робимо нашу основу: заливаємо желатин водою і залишаємо для набухання. Потім ставимо його на вогонь і доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і розмішуємо, щоб він повністю розчинився. Поки желатин остигає, подрібнюємо ягоди і також пропускаємо їх через сито, а в кінці додаємо трохи кип'яченої води. Сир, сметану і цукор збиваємо до однорідності. Третю частину відкладаємо і вводимо в неї желатин, перемішуємо і залишаємо, а решту масу змішуємо до однорідності.
3. Беремо форму і на дно викладаємо пергамент. Потім заливаємо відразу сирну масу з желатином, а на неї сирну масу з ягодами (кольорову) і так до кінця. Робіть за принципом пирога "зебра", де також заливається шар на шар.
4. Коли форма буде залита, зубочисткою малюємо візерунок і ставимо наш торт в холодильник на пару годин. Зверніть увагу, коли будете на дно викладати крихту з печива, змішайте її з невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. Потім на цю "подушку" можете вже заливати нашу сирну масу.
5. Через зазначений час, наш торт захолоне. Дістаємо форму з холодильника і знімаємо її. Тепер нарізаємо торт і подаємо до столу.