Сирний торт без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати цей чудово ніжний і легкий сирний торт без випічки для своїх рідних. Впевнена, він нікого не залишить байдужим. Дивіться і записуйте рецепт!
Для приготування сирного торта без випічки знадобиться парочка пакетиків желатину, саме він стане запорукою успішного приготування суфле: ніжного, але не рідкого. Вершки беріть не жирні, а рідкі, як для кави берете. Такий торт можна робити в різних колірних варіаціях, не тільки чорно-білим. Все залежить від вашої фантазії!
- Сир - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 400 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Печиво - 200 грам
- Пакетик желатину - 2 штуки
- Шоколад - 100 грам
- Вершки - 75 мілілітрів
Основою торта буде крихта з печива. Печиво подрібніть в блендері. Вершкове масло розтопіть.
Вершкове масло добре перемішайте з крихтою. У форму під торт викладіть пергаментний папір (виріжте по діаметру форми). Щільно утрамбовуючи, викладіть у форму крихту печива, відправте форму в холодильник для застигання основи.
Поки застигає основа, підготуйте дві сирні маси різного кольору. Для цього в різних мисках спочатку розчиніть желатин. Поки він остигає, підготуйте начинку: змішайте в блендері сир, цукор і сметану, розділіть масу на дві рівні частини (можете просто навпіл інгредієнти поділити і зробити відразу дві різні маси).
У кожну половину ми додамо по пакетику розчиненого желатину.
У кожну половину ми додамо по пакетику розчиненого желатину.
Шоколадну плитку розтопіть, влийте вершки, перемішайте гарненько, грудочок не повинно бути.
Додайте шоколад в другу половину сирної маси, перемішайте, також додайте і желатин.
У нас вийшло дві маси для начинки.
У нас вийшло дві маси для начинки.
Тепер дістаньте форму з холодильника і зберіть торт: викладайте по 5 столових ложок шоколадної та білої сирної маси, чергуючи, одну на іншу, поки не закінчаться.
Коли форма заповниться, зубочисткою намалюйте візерунок: проведіть довгі лінії до країв форми і зробіть невеликі зубчики до центру, як на малюнку. Надішліть торт застигати в холодильник, найкраще - на ніч.
Щоб легше було дістати торт з форми, її потрібно буде злегка нагріти. Можна, можливо, наприклад, просто феном подути.
Готовий торт сирний без випічки подаємо до чаю, можна ще ягодами прикрасити. Смачного!
Готовий торт сирний без випічки подаємо до чаю, можна ще ягодами прикрасити. Смачного!