Шоколадний рулет (кращий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Давно мрієте про випічці з насиченим шоколадним смаком і ароматом? Тоді мерщій дивіться, як приготувати шоколадний рулет (кращий рецепт). Він ніжний і повітряний, з вершками - пальчики оближеш!
Опис приготування:
Такий рулет можна приготувати не тільки в якості частування до чаю або кави, але і як десерт на святковий стіл, в розрізі він виглядає дивовижно! Шоколадний аромат сподобається будь-якому ласуни, але за бажанням в тісто можна додати трохи апельсинової цедри або ванілі, тоді запах буде неймовірним. В якості крему раджу брати збиті до стійких піків вершки або дуже густу сметану, збиту з сиром, тоді рулет вийде ніжним.
- Какао - 20 грам
- Вода - 60 грам
- Цукор - 70 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 70 штук
- Виноградний сироп - 1/2 склянки
- Вершки 33% - 150 мілілітрів
1. Belk відділ Желтков. Рослинна олія підігрійте в сотейнику. У миску висипте какао, додайте гаряче масло, перемішайте. Додайте сіль, 30 грам цукру і знову перемішайте.
2. Додайте воду, маса загусне. По одному додайте жовтки, кожен раз добре розмішуючи. У кілька прийомів додайте просіяне борошно і перемішайте тісто до однорідності.
3. Білки збийте міксером з цукром, що залишився до слабких піків. Невеликими порціями додайте збиті білки до шоколадного тесту, перемішуючи його лопаткою. Деко застеліть пергаментом, вилийте на нього тісто.
4. Кілька разів підніміть форму і вдарте нею об стіл, щоб вийшов непотрібний повітря. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 14 хвилин.
5. Просочіть корж виноградним сиропом або варенням. Змастіть корж тонким шаром збитих вершків і скрутіть в рулет. Загорніть рулет в пергамент і залиште в холодильнику на 20 хвилин. Смачного!