Шоколадний ПП-кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочете поласувати смачним шоколадним кексом, який випечений без вершкового масла, з шматочками гіркого шоколаду всередині і з корисних інгредієнтів? Немає нічого простіше! Читаємо цей рецепт і готуємо!
Опис приготування:
Прихильники правильного харчування частенько страждають від того, що відмовляють собі в солодкій випічці. Ну і даремно! Адже якщо використовувати правильні продукти, навіть випічка може бути корисною і не принесе шкоди. Я розповім вам, як приготувати шоколадний ПП-кекс, і до чаю у вас буде смачне і корисне ласощі. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Борошно вівсяне - 60 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Кокосова олія - 3 Ст. Ложки (приблизно 100 грам)
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Горіхи - 50-70 грам
- Шоколад гіркий - 50 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти. Якщо у вас немає вівсяної муки, подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці. Горіхи для кексу можна взяти будь-які, у мене суміш горіхів.
Подрібнюємо горіхи, поламаємо на маленькі шматочки шоколад.
Змішаємо обидва види борошна з розпушувачем.
Кокосове масло у мене ось таке, воно дуже схоже на свинячий жир.
Розтопити на водяній бані кокосове масло і мед. Подачі води, подрібнені горіхи і перемішаємо.
Додаємо яйце, перемішуємо.
Тепер додаємо борошно і знову перемішуємо. Тісто виходить густим.
Додаємо шматочки шоколаду і перемішуємо.
Форму для випічки кексу застилає пергаментом, викладаємо тісто, разравниваем. І мокрим ножем як би прорізаємо кекс посередині.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40 (до сухої дерев'яної зубочистки).
Відразу після випічки кекс буде м'яким, а коли охолоне, стане більш крихким. Смачно!