Шоколадний пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг дуже смачний, ніжний і повітряний! Любителям шоколадної випічки рекомендую спробувати. Ізюм додасть випічки солодощі, а спеції і цедра лимона - неповторний аромат!
Приготувати шоколадний пиріг з родзинками легко, а набір необхідних продуктів досить простий. У мене вказано кількість для невеликої форми, діаметром 18 см. Якщо у вас форма більше, то кількість інгредієнтів збільшуйте в два рази. Ізюм за бажанням можна замінити на будь-які сухофрукти або навіть горіхи, а можна взяти і то, й інше одночасно. Буде ще смачніше! Випічка виходить в міру солодка, основну солодкість надає родзинки, для ласунів кількість цукру рекомендую збільшити. З чаєм, кави або молоком такий пиріг з'їдається до останньої крихти!
- Борошно - 150 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Горіх мускатний - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 2-3 Ст. Ложок
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в каструльці розтоплене вершкове масло, молоко, цукор і какао.
Доведіть масу до кипіння, періодично помішуючи на невеликому вогні, і остудіть (3 ст.Л. Відкладіть для поливання готового пирога).
У глибокій мисці збийте яйця.
Додайте до них остигнула шоколадну суміш.
Насипте борошно, соду і мускатний горіх.
Перемішайте тісто до однорідного стану, додайте промитий і обсушену родзинки і цедру лимона.
Перемішайте все ще раз і викладіть тісто в змащену маслом форму для випічки.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160с і потримайте ще 15 хвилин. Гарячий пиріг змастіть залишилася шоколадною масою і дайте охолонути. Потім подайте до столу.
Шоколадний пиріг з родзинками готовий.
Смачного!