Пиріг пісний з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Навіть у пісні дні можна побалувати себе випічкою. Пиріг можна спекти без яєць і вершкового масла. І вийде цей пиріг дуже смачним. Можна приготувати його на сніданок або на вечірній чай всією сім'єю.
Кількість порцій: 4
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Ізюм - 200 грам
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Винний оцет (6%) - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 частина (на кінчику ложки)
1. В окрему миску налити 2 склянки теплої води. Всипати туди соду, влити мед. Перемішувати, поки все не розчиниться.
2. В іншому посуді розтерти цукор з корицею. Додати рослинне масло і добре перемішати. Ізюм промити, висушити і перебрати від сміття і гілочок. Додати сюди готовий родзинки.
3. У миску з маслом влити воду з медом і все добре перемішати. Тонкою цівкою всипати борошно, постійно помішуючи. Перемішати так, щоб не залишилося ніяких грудочок. За консистенцією тісто вийде, як густа сметана.
4. Нагріти духовку. На деко або в форму постелити пергамент, змащений маслом. Вилити тісто у форму. І випікати близько тридцяти хвилин. Пиріг до чаю готовий. Їжте на здоров'я і балуйте себе навіть в пісні дні.