Морквяний пиріг пісний
(покроковий рецепт з фото)
У сезон дозрівання врожаю хочеться урізноманітнити свій раціон свіжими овочами та фруктами. Тут я покажу, як приготувати морквяний пиріг пісний, який сподобається тим, хто харчується з користю.
Нещодавно мені потрапила на очі дивовижна випічка. Це був прекрасний простий морквяний пиріг. Інгредієнтів потрібно мінімум, а задоволення ви отримаєте максимум. Все тому, що цей овоч ідеально підходить для того, щоб робити з нього солодке тісто. І до цього всього, такий пиріг не дуже калорійний і корисний.
З даною кількістю інгредієнтів пиріг виходить невеликим, так що на велику сім'ю краще брати подвійну порцію всього. Час випічки збільшується відповідно.
- Борошно - 185 грам
- Сіль - 2 грами
- Розпушувач - 5 грам
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Вода тепла - 0, 5 склянки
Спочатку в тарілку покладіть сухі інгредієнти: розпушувач, борошно, цукор і сіль. Борошно краще просіяти. Перемішайте все.
Морква почистіть, добре помийте і натріть на дрібній тертці. Влийте в борошняну масу воду, рослинна олія. Додайте моркву, соду, погашену оцтом.
Форму змастіть рослинною олією, вилийте туди тісто. Запікайте пиріг при 175 градусах в духовці. Протягом 35 хвилин випічка буде готова.