Рецепт Морквяний пиріг класичний фото

Морквяний пиріг класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Морква, Кефір
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Не чекайте від морквяного пирога легкості бісквіта. Це вологий, соковитий і важкий пиріг, але він прекрасно пропікається і радує морквяно-ванільним смаком. Цей пиріг не потребує кремах або просоченнях.

Для морквяного класичного пирога знадобиться морква солодких сортів, яскраво-помаранчева, соковита. Додайте ваніліну для додання тонкого приємного аромату. Волоські горіхи в поєднанні з морквою роблять пиріг ситним і смачним. Дивіться, як приготувати морквяний пиріг класичний. Хай щастить!

  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Морква - 200 грам
  • Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
  • Цукор - 120 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
морквяний пиріг класичний - фото крок 1
Підготуйте продукти для пирога. Морква і волоські горіхи потрібно очистити. Приступимо!
морквяний пиріг класичний - фото крок 2
Моркву натріть на крупній тертці, 200 грамів моркви - приблизно 3 невеликих штуки.
морквяний пиріг класичний - фото крок 3
Додайте цукор, подрібнені волоські горіхи і кефір. Перемішайте.
морквяний пиріг класичний - фото крок 4
Додайте сирі яйця, гарненько перемішайте тісто віночком, щоб воно стало більш повітряним.
морквяний пиріг класичний - фото крок 5
Борошно змішайте з розпушувачем. Введіть в тісто. Перемішайте добре.
морквяний пиріг класичний - фото крок 6
Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть його будь-яким кондитерським жиром. Перелийте в форму тісто, розрівняйте. Надішліть пиріг в духовку на 50-55 хвилин, температура - 180 градусів. Стежить: в духовках маленького обсягу пиріг спечеться швидше.
морквяний пиріг класичний - фото крок 7
Морквяний пиріг класичний готовий! Остудіть його в формі, а після обережно витягніть і поріжте на шматочки. Пригощайтеся!

Схожі рецепти