Морквяний пиріг класичний
(покроковий рецепт з фото)
Не чекайте від морквяного пирога легкості бісквіта. Це вологий, соковитий і важкий пиріг, але він прекрасно пропікається і радує морквяно-ванільним смаком. Цей пиріг не потребує кремах або просоченнях.
Для морквяного класичного пирога знадобиться морква солодких сортів, яскраво-помаранчева, соковита. Додайте ваніліну для додання тонкого приємного аромату. Волоські горіхи в поєднанні з морквою роблять пиріг ситним і смачним. Дивіться, як приготувати морквяний пиріг класичний. Хай щастить!
- Кефір - 150 мілілітрів
- Морква - 200 грам
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Цукор - 120 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1-2 Щепоток
Підготуйте продукти для пирога. Морква і волоські горіхи потрібно очистити. Приступимо!
Моркву натріть на крупній тертці, 200 грамів моркви - приблизно 3 невеликих штуки.
Додайте цукор, подрібнені волоські горіхи і кефір. Перемішайте.
Додайте сирі яйця, гарненько перемішайте тісто віночком, щоб воно стало більш повітряним.
Борошно змішайте з розпушувачем. Введіть в тісто. Перемішайте добре.
Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть його будь-яким кондитерським жиром. Перелийте в форму тісто, розрівняйте. Надішліть пиріг в духовку на 50-55 хвилин, температура - 180 градусів. Стежить: в духовках маленького обсягу пиріг спечеться швидше.
Морквяний пиріг класичний готовий! Остудіть його в формі, а після обережно витягніть і поріжте на шматочки. Пригощайтеся!