Рецепт Морквяний торт класичний фото

Морквяний торт класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Яйця , Морква
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У цьому рецепті я поділюся своїми секретами, як приготувати класичний морквяний торт. Тортик виходить пористим і в міру солодким. Обов'язково спробуйте його повторити на своїй кухні! смакота!

Опис приготування:

Якщо ви до цих пір думаєте, що морквяний торт - це овочевий пиріг, то ви сильно помиляєтеся)) морква надає десерту необхідну солодкість і задає правильну текстуру, пухку і пружну.

Крем для тортика можна приготувати будь-який інший, проте, сметанний крем прекрасно підходить сюди по консистенції і смаку. Приємного чаювання!

  • Морква - 450-500 грам
  • Цукор коричневий - 200 грам (можна замінити звичайним)
  • Борошно - 320 грам
  • Рослинна олія - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Кешью - 150 грам (можна замінити Пеканов або волоськими горіхами)
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 500 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
морквяний торт класичний - фото крок 1
Поставимо духовку розігріватися на 180 градусів і займемося тестом для пирога.
Для цього почистимо, помиємо моркву і натерти на дрібній тертці.
морквяний торт класичний - фото крок 2
Порубати горіхи середніми шматочками.
морквяний торт класичний - фото крок 3
У мисці змішаємо борошно, корицю, соду і розпушувач. Необхідно перемішати все дуже ретельно, до однорідної маси.
морквяний торт класичний - фото крок 4
В окремій мисці збийте яйця з коричневим цукром протягом 3-4 хвилин.
морквяний торт класичний - фото крок 5
Вольем в яєчно-цукрову масу масло і ще раз трохи зіб'ємо.
морквяний торт класичний - фото крок 6
Потім поступово введемо заздалегідь змішані сухі компоненти.
морквяний торт класичний - фото крок 7
Додамо в тісто горіхи і добре перемішати.
морквяний торт класичний - фото крок 8
Потім в тісто необхідно ввести морква. Якщо вона дуже соковита, то відіжміть зайвий сік в миску. Ретельно перемішайте тісто, воно повинно бути дуже густим. Якщо вологи все-таки не вистачає, то можна додати пару ложок віджатого морквяного соку.
морквяний торт класичний - фото крок 9
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, прісиплем борошном і добре потряс. Зайву борошно можна витрусити.
Перекладемо тісто в форму, і приберемо в духовку на 40-50 хв, готовність тесту перевіряємо зубочисткою.
Я випікаю з приготованого кількості тіста корж, потім розрізаю його на 2-3 частини. Припустимо випікати коржі окремо, тоді час випікання кожного скорочується до 20-30 хвилин.
морквяний торт класичний - фото крок 10
В окремій мисці збийте сметану, цукор і мед для крему і приберемо в холодильник.
морквяний торт класичний - фото крок 11
Наш корж готовий, виймемо його з форми і залишимо остуджувати на решітці.
Після того, як корж охолов, разрежем його на 2-3 частини та промажем кожну кремом. Тісто виходить дуже пористим, тому швидко просочується (2-3 години досить).

Схожі рецепти