Морквяний торт класичний
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я поділюся своїми секретами, як приготувати класичний морквяний торт. Тортик виходить пористим і в міру солодким. Обов'язково спробуйте його повторити на своїй кухні! смакота!
Якщо ви до цих пір думаєте, що морквяний торт - це овочевий пиріг, то ви сильно помиляєтеся)) морква надає десерту необхідну солодкість і задає правильну текстуру, пухку і пружну.
Крем для тортика можна приготувати будь-який інший, проте, сметанний крем прекрасно підходить сюди по консистенції і смаку. Приємного чаювання!
- Морква - 450-500 грам
- Цукор коричневий - 200 грам (можна замінити звичайним)
- Борошно - 320 грам
- Рослинна олія - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кешью - 150 грам (можна замінити Пеканов або волоськими горіхами)
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
Поставимо духовку розігріватися на 180 градусів і займемося тестом для пирога.
Для цього почистимо, помиємо моркву і натерти на дрібній тертці.
Для цього почистимо, помиємо моркву і натерти на дрібній тертці.
Порубати горіхи середніми шматочками.
У мисці змішаємо борошно, корицю, соду і розпушувач. Необхідно перемішати все дуже ретельно, до однорідної маси.
В окремій мисці збийте яйця з коричневим цукром протягом 3-4 хвилин.
Вольем в яєчно-цукрову масу масло і ще раз трохи зіб'ємо.
Потім поступово введемо заздалегідь змішані сухі компоненти.
Додамо в тісто горіхи і добре перемішати.
Потім в тісто необхідно ввести морква. Якщо вона дуже соковита, то відіжміть зайвий сік в миску. Ретельно перемішайте тісто, воно повинно бути дуже густим. Якщо вологи все-таки не вистачає, то можна додати пару ложок віджатого морквяного соку.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, прісиплем борошном і добре потряс. Зайву борошно можна витрусити.
Перекладемо тісто в форму, і приберемо в духовку на 40-50 хв, готовність тесту перевіряємо зубочисткою.
Я випікаю з приготованого кількості тіста корж, потім розрізаю його на 2-3 частини. Припустимо випікати коржі окремо, тоді час випікання кожного скорочується до 20-30 хвилин.
Перекладемо тісто в форму, і приберемо в духовку на 40-50 хв, готовність тесту перевіряємо зубочисткою.
Я випікаю з приготованого кількості тіста корж, потім розрізаю його на 2-3 частини. Припустимо випікати коржі окремо, тоді час випікання кожного скорочується до 20-30 хвилин.
В окремій мисці збийте сметану, цукор і мед для крему і приберемо в холодильник.
Наш корж готовий, виймемо його з форми і залишимо остуджувати на решітці.
Після того, як корж охолов, разрежем його на 2-3 частини та промажем кожну кремом. Тісто виходить дуже пористим, тому швидко просочується (2-3 години досить).
Після того, як корж охолов, разрежем його на 2-3 частини та промажем кожну кремом. Тісто виходить дуже пористим, тому швидко просочується (2-3 години досить).