Морквяний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Простий в процесі, яскравий і смачний домашній пиріг з морквою хочу запропонувати вам на замітку. Це відмінний варіант випічки до чаю для всієї родини, який точно оцінять і близькі, і гості. Рекомендую!
Хочу навчити вас, як приготувати морквяний пиріг на кефірі без зайвого клопоту. При бажанні в рецепт можна додати трохи гарбуза, буде теж класно. Крім того, ви завжди можете використовувати в рецепті різні добавки: родзинки, курагу або навіть горішки, наприклад. Подавати до столу пиріг можна зі сметаною, полив згущеним молоком або присипавши цукровою пудрою.
- Морква - 250 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 6-7 Ст. Ложок (можна поєднувати пшеничну і кукурудзяну)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (без запаху)
- Сіль і розпушувач - 1 щіпка
1. Для початку включаємо духовку, нехай розігріється до 180 градусів. Моркву очистіть і натріть на тертці.
2. За допомогою погружного блендера подрібніть до стану однорідного пюре, тоді пиріг буде ніжнішим.
3. В окремій мисочці з'єднайте яйце, сіль і цукор.
4. Збийте до однорідності, додайте кефір і розпушувач (можна використовувати соду).
5. Всипте просіяне борошно, продовжуючи збивати.
6. Тісто має вийти однорідним і в міру густим. При необхідності додайте ще трохи борошна.
7. Викладіть в тісто морквяне пюре, додайте трохи рослинного масла. Ще раз збийте.
8. Вилийте у жароміцних форму і відправте в духовку.
9. Запікайте цей простий і апетитний морквяний пиріг на кефірі до рум'яної скоринки. Приємного чаювання!