Морквяний пиріг кращий
(покроковий рецепт з фото)
З морквою дуже легко працювати, вона набагато м'якше, ніж гарбуз чи батат. Якщо хочете зробити десерт, але не дуже любите солодке, то варіант, як приготувати морквяний пиріг кращий, спеціально для Вас.
Ви можете варіювати солодкість начинки. Мені не дуже подобається, коли солодкість цукру забиває смак основних інгредієнтів, тому вибираю цей десерт. Основу для пирога можете зробити самостійно або купіть вже готову, що значно спростить і прискорить процес приготування. Пиріг можна приготувати влітку або взимку, він завжди доведеться до столу.
- Морквина - 450 грам
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершки збиті або йогурт - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 3 штуки
- Спеції - За смаком (гвоздика, обкладинка, мускатний горіх)
- Тісто пісочне - 300 грам
1
Очистіть моркву і наріжте шматочками, потім відваріть її і подрібніть в пюре.
2
З'єднайте морквяне пюре з йогуртом або збитими вершками, вбийте по одному курячі яйця, додайте мед, цукор, сіль і спеції за смаком, перемішайте.
3
Пісочне тісто розкачати за формою для запікання, вилийте всередину тісто і розрівняйте його по всій поверхні.
4
Випікайте пиріг у розігрітій до 180-200 градусів духовці до рум'яної скоринки, на це піде близько 45-60 хвилин.
5
Перевірте пиріг на готовність за допомогою зубочистки, потім витягніть його з форми і охолодіть. Смачного!