Морквяний пиріг без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Солодка морквяна випічка підкорила багатьох. Як правило, в морквяний пиріг додають прянощі, але, в даному рецепті морква поєднуємо з лимоном і горіхами, poduchatsya ароматний і смачний.
Морква для пирога вибираємо яскраву, соковиту і смачну, саме від неї залежить смак готового блюда. Для морквяного пирога ідеально підходить цільнозерновий мука. Але, по бажанню, можна використовувати вівсяну або білу пшеничну.
- Морква - 1 штука (велика)
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки(15% жирності)
- Борошно цільнозернове - 220 грам (цільнозерновий)
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Морква трьом на тертці і висипаємо в миску.
Додаємо цукор, сіль і м'яке масло.
Знімаємо цедру з лимона і висипаємо в миску.
Додаємо мед і все перемішуємо.
Кладемо в пиріг сметану і, знову, перемішуємо.
Далі, насипаємо борошно і кладемо соду. Зверху на соду виливаємо сік половинки лимона. Замішуємо тісто.
У морквяне тісто додаємо колоті волоські горіхи.
Перекладаємо тісто в силіконову форму і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, близько 30 хвилин.
Морквяний пиріг готовий. Посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Пригощайтеся!