Пісний морквяний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом пісного морквяного кексу. Він виходить дуже ароматним, м'яким і неймовірно смачним! кекс пісний, але за смаком це скоєно не відчувається.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати пісний морквяний кекс. Маргарин в рецепті можна замінити на кокосове масло. Якщо не любите коксовий смак, використовуйте рафінована. Крім кориці в кекс можна додати мускатний горіх, бадьян, гвоздику і кардамон, якщо любите. Замість яблучного пюре можна подрібнити банан. Такий десерт відмінно підійде для чаювання до кола друзів!
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3 щіпки(2 щіпки - в тісто, 1 щіпка - в вершках)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/2 Ст. Ложки
- Яблучне пюре - 60 грам
- Рослинна молоко - 210 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 60 мл. - в вершках)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 - ç.l. В вершках)
- Маргарин - 100 грам(70 грам - в тісто, 30 грам - в вершках)
- Цукор - 140 грам
- Цедра апельсинова - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - для прикраси)
- Морква - 150 грам
- Кешью - 100 грам
- Лимонний сік - 20-30 мілілітрів
- Сироп - 20 грам
- Грецькі горіхи - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насипте в миску борошно. Додайте розпушувач, сіль, соду, корицю. Перемішайте.
В іншій мисці змішайте яблучне пюре, ванільний екстракт і рослинне молоко. Додайте розтоплений маргарин і цукор. Ще раз перемішайте.
Додайте сухі інгредієнти. Розмішайте. Потім додайте в миску терту моркву і апельсинову цедру, ще раз розмішайте все.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистелити форму для випічки пергаментом, викладіть тісто. Випікайте кекс 30-40 хвилин.
Для крему подрібніть замочені горіхи кеш'ю, маргарин, рослинне молоко, лимонний сік, сироп, ванільний екстракт і дрібку солі в блендері до однорідної консистенції.
Остудіть кекс, змастіть кремом, прикрасьте волоськими горіхами і апельсиновою цедрою.
Пісний морквяний кекс готовий!
Смачного!