Морквяний кекс з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
До чого я люблю солодку випічку з морквою, словами не передати! Такий смак неповторний, не зрівняється з будь-яким іншим. Цікава й історія, чому саме така випічка стала популярна.
За часів дефіциту в Англії саме вищезгаданий овоч додавав різноманітність в тісто. А на інші наповнювачі не було грошей, та й дістати їх було практично неможливо. Дізнайтеся і ви про те, як приготувати морквяний кекс з горіхами майже за тим самим рецептом, який використовували багато років назад. Тільки ми в нього додамо сухофрукти і горіхи!
- Морква - 140 грам
- Ізюм темний - 50 грам
- Журавлина sushenaya - 20 грам
- Борошно пшеничне - 85 грам
- Цукор коричневий - 140 грам
- Funduk - 50 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 85 грам
- Яйце - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
- Імбир сухий - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
Морква почистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
Вичавіть сік з апельсина в миску, туди ж натріть цедру. Замочіть в соку родзинки з журавлиною. Поставте їх на півтори хвилини в мікрохвильову піч на середній потужності.
Фундук подрібніть в середнього розміру крихту будь-яким зручним для вас способом.
У мисці змішайте обидва види борошна, цукор, корицю, соду, гвоздику і імбир.
Тепер змішайте всі інгредієнти з рецепту в тісто. Воно повинно вийти досить рідким.
Тісто влийте в форму, яку трохи змастіть маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Запікайте кекс протягом 1 годину. Подавайте його, прикрасивши за бажанням.