Пісний морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)
Під час посту не можна вживати молочні продукти і яйця, але і без них можна приготувати справжній торт. Тому ділюся рецептом пісного морквяного торта.
Дана кількість інгредієнтів розраховане на невеликій торт діаметром 18 см. Нижче я розповім докладніше, як приготувати пісний морквяний торт. Частина борошна можна замінити подрібненими горіхами (волоський горіх, фундук або мигдаль), якщо любите. Маргарин для крему вибирайте без молочних продуктів в складі, або використовуйте кокосове масло. Рослинна молоко можна приготувати в домашніх умовах, наприклад, з горіхів, або використовувати воду. Поєднання м'якого пряного бісквіта і заварного крему тут просто ідеальне! рецепт нескладний, інгредієнти доступні, а виходить дуже смачно!
- Борошно - 240 грам(210 грам - для коржа, 30 грам - для крему)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Апельсиновий сік - 150 грам
- Цукор - 245 грам(145 грам - для коржа, 100 грам - для крему)
- Рослинна олія - 70 грам
- Яблучний оцет - 30 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Морква - 80-90 грам (терта на дрібній тертці)
- Приправа для яблучного пирога - 1 Чайна ложка (обкладинка, гвоздика, мускатний горіх, цедра лимона і апельсина)
- Рослинна молоко - 165 мілілітрів
- Горіхи - 50 грам (для прикраси)
- Ягоди - 50 грам (для прикраси)
Підготуйте всі інгредієнти для випічки коржа.
Борошно змішайте з сіллю і спеціями.
В окремій ємності змішайте сік і цукор. Потім влийте туди рослинне масло. Збийте міксером, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте оцет і знову збийте.
Насипте в миску борошно. Добре перемішайте міксером. Розчиніть соду з 2 ст. L. Соди і влийте розчин в миску. Збийте на низькій швидкості міксером.
Додайте в тісто терту моркву, перемішайте до однорідної консистенції.
Влийте тісто у форму. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
Підготуйте всі інгредієнти для крему.
Молоко змішайте з цукром і поставте нагріватися. Доведіть до кипіння, зменшіть температуру на середньо-низьку. Тонкою цівкою насипте борошно. Варіть крем до загущення, постійно помішуючи. Потім остудіть заварний крем до кімнатної температури.
Маргарин збийте міксером.
Потім частинами почніть додавати до нього заварний крем. Збийте до однорідної, пишної маси.
Розріжте корж навпіл.
Промажьте нижній корж половиною крему, накрийте верхнім.
Рівномірно розподіліть залишки крему по другому Коржу, зверху прикрасьте ягодами і горіхами.
Пісний морквяний торт готовий, смачного!