Рецепт Пісний морквяний торт фото

Пісний морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Морква
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Під час посту не можна вживати молочні продукти і яйця, але і без них можна приготувати справжній торт. Тому ділюся рецептом пісного морквяного торта.

Дана кількість інгредієнтів розраховане на невеликій торт діаметром 18 см. Нижче я розповім докладніше, як приготувати пісний морквяний торт. Частина борошна можна замінити подрібненими горіхами (волоський горіх, фундук або мигдаль), якщо любите. Маргарин для крему вибирайте без молочних продуктів в складі, або використовуйте кокосове масло. Рослинна молоко можна приготувати в домашніх умовах, наприклад, з горіхів, або використовувати воду. Поєднання м'якого пряного бісквіта і заварного крему тут просто ідеальне! рецепт нескладний, інгредієнти доступні, а виходить дуже смачно!

  • Борошно - 240 грам(210 грам - для коржа, 30 грам - для крему)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Апельсиновий сік - 150 грам
  • Цукор - 245 грам(145 грам - для коржа, 100 грам - для крему)
  • Рослинна олія - 70 грам
  • Яблучний оцет - 30 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 80-90 грам (терта на дрібній тертці)
  • Приправа для яблучного пирога - 1 Чайна ложка (обкладинка, гвоздика, мускатний горіх, цедра лимона і апельсина)
  • Рослинна молоко - 165 мілілітрів
  • Горіхи - 50 грам (для прикраси)
  • Ягоди - 50 грам (для прикраси)
пісний морквяний торт - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для випічки коржа.
пісний морквяний торт - фото крок 2
Борошно змішайте з сіллю і спеціями.
пісний морквяний торт - фото крок 3
В окремій ємності змішайте сік і цукор. Потім влийте туди рослинне масло. Збийте міксером, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте оцет і знову збийте.
пісний морквяний торт - фото крок 4
Насипте в миску борошно. Добре перемішайте міксером. Розчиніть соду з 2 ст. L. Соди і влийте розчин в миску. Збийте на низькій швидкості міксером.
пісний морквяний торт - фото крок 5
Додайте в тісто терту моркву, перемішайте до однорідної консистенції.
пісний морквяний торт - фото крок 6
Влийте тісто у форму. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
пісний морквяний торт - фото крок 7
Підготуйте всі інгредієнти для крему.
пісний морквяний торт - фото крок 8
Молоко змішайте з цукром і поставте нагріватися. Доведіть до кипіння, зменшіть температуру на середньо-низьку. Тонкою цівкою насипте борошно. Варіть крем до загущення, постійно помішуючи. Потім остудіть заварний крем до кімнатної температури.
пісний морквяний торт - фото крок 9
Маргарин збийте міксером.
пісний морквяний торт - фото крок 10
Потім частинами почніть додавати до нього заварний крем. Збийте до однорідної, пишної маси.
пісний морквяний торт - фото крок 11
Розріжте корж навпіл.
пісний морквяний торт - фото крок 12
Промажьте нижній корж половиною крему, накрийте верхнім.
пісний морквяний торт - фото крок 13
Рівномірно розподіліть залишки крему по другому Коржу, зверху прикрасьте ягодами і горіхами.
пісний морквяний торт - фото крок 14
Пісний морквяний торт готовий, смачного!

Схожі рецепти