Кекс морквяний в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропонований рецепт морквяного кексу урізноманітнює повсякденну випічку і порадує відмінним смаком. А ще у кексу є один великий плюс - він випікається в мультиварці. Випічка виходить дуже смачною!
Зазначена кількість моркви - це оптимальний варіант, не варто її збільшувати, а ось імбир, можна замінити на цедру лимона або апельсина. Кекс "заграє" новим смаком.
- Морква - 150 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 12 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Імбир - 20 грам (свіжий)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Натріть на дрібній тертці очищені моркву та імбир. Перемішайте.
У чаші змішайте яйця і цукор. Збийте в піну. Додайте рослинне масло. Перемішайте.
Додайте рослинне масло, збийте.
Додайте борошно, сіль, розпушувач для тіста. Збийте міксером на малих обертах.
Введіть терту моркву з імбиром і перемішайте ложкою.
Чашу мультиварки рясно змастіть вершковим маслом. Перелийте в неї тісто. Виставите програму "випічка" . Час приготування 45 хвилин.
Через зазначений час кекс переверніть за допомогою чаші для пароварки, перекладіть назад в чашу мультиварки і випікайте ще 15 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте кекс і охолодіть на чаші для пароварки.
Остиглий кекс можна посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!