Морквяний кекс з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт мене одного разу виручив, коли не було чого подати до чаю несподіваним гостям, а з запасів була тільки морква і навіть муки не було Тепер же спеціально закуповувати морквою для цього кексу!
Вологий кекс з чудовим морквяним ароматом. Він виходить дуже м'яким, висівки взагалі не відчуваються. Для більшого аромату можна додати корицю. Дуже рекомендую приготувати морквяний кекс для себе і своїх домочадців!
- Морква - 200 грам
- Вівсяні висівки - 100 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйця курячі - 3 штуки
- Розпушувач - 5 грам
- Ізюм - 50 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
У невеликій ємності збийте яйця з цукром. Збивати в піну не потрібно, мало того, що жовтки змішаються з білками і маса стане однорідною.
В отриману суміш додайте масло і ще раз збийте до однорідності.
Морква промийте, очистіть і натріть на середній терці.
Змішайте яєчну масу з морквою і родзинками. Додайте висівки і розпушувач. Добре перемішайте.
Форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть тісто і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-45 хвилин.