Осетинський пиріг пісний
(покроковий рецепт з фото)
Можна осетинський пиріг приготувати з м'ясом або іншою начинкою, а можна зробити і пісний варіант. У мене на цей випадок в запасі - рецепт з начинкою з капусти і волоських горіхів.
У осетинських пирогів є дивна особливість - хоча це і випічка, але дуже легка і свершено нешкідлива для фігури. Особливо якщо начинка з овочів. Тому навіть якщо ви на дієті, обов'язково спробуйте шматочок. А щоб приготувати цей пиріг потрібно спочатку замісити тісто на дріжджах і дати йому добре піднятися. Для начинки обсмажте на сковороді цибулю з капустою. Потім додайте до овочів товчені горіхи і чебрець. Готове тісто розкачати в кілька коржів, розподіліть по ним начинку і защипніть краю. Одержаний куля переверніть швом вниз і акуратно долонею розімніть його в плоску корж. У центрі зробіть невелику дірочку для виходу пари і випікання в духовці протягом 15 хвилин. Готовий пиріг змастіть з усіх боків вершковим маслом. Смачного!
- Капуста - 200 грам
- Дріжджі - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Грецькі горіхи - 30 грам
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука



