Рецепт Осетинський пиріг пісний фото

Осетинський пиріг пісний
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Можна осетинський пиріг приготувати з м'ясом або іншою начинкою, а можна зробити і пісний варіант. У мене на цей випадок в запасі - рецепт з начинкою з капусти і волоських горіхів.

Опис приготування:

У осетинських пирогів є дивна особливість - хоча це і випічка, але дуже легка і свершено нешкідлива для фігури. Особливо якщо начинка з овочів. Тому навіть якщо ви на дієті, обов'язково спробуйте шматочок. А щоб приготувати цей пиріг потрібно спочатку замісити тісто на дріжджах і дати йому добре піднятися. Для начинки обсмажте на сковороді цибулю з капустою. Потім додайте до овочів товчені горіхи і чебрець. Готове тісто розкачати в кілька коржів, розподіліть по ним начинку і защипніть краю. Одержаний куля переверніть швом вниз і акуратно долонею розімніть його в плоску корж. У центрі зробіть невелику дірочку для виходу пари і випікання в духовці протягом 15 хвилин. Готовий пиріг змастіть з усіх боків вершковим маслом. Смачного!

  • Капуста - 200 грам
  • Дріжджі - 30 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Грецькі горіхи - 30 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Цибуля - 1 штука
осетинський пиріг пісний - фото крок 1
Для початку займемося тестом - розведіть у теплій воді цукор і дріжджі, дайте хвилин 10 постояти, потім додайте кефір і перемішайте. Отриману суміш вилийте в миску з борошном і дрібкою солі і замісити тісто. Змастіть миску маслом, викладіть в неї тісто і залиште на годину підніматися.
осетинський пиріг пісний - фото крок 2
Обсмажте цибулю на сковороді, додайте дрібно пошінкованую капусту і злегка протушкувати протягом 10 хвилин під кришкою. Горіхи потовчіть в ступці і змішайте з капустою. Додайте сіль і чебрець.
осетинський пиріг пісний - фото крок 3
Візьміть частина тесту, розкачайте його в тонкий корж. На центр викладіть частина начинки. Її кількість повинна відповідати кількості тіста.
осетинський пиріг пісний - фото крок 4
Зберіть краю тесту навколо начинки в вузол і защипніть краю. Тепер переверніть вийшов куля швом вниз і акуратно долонею розімніть його в плоску корж. У центрі зробіть невелику дірочку для виходу пари. Розігрійте духовку і випікання пиріг протягом 15 хвилин при 250 градусах. Готовий пиріг змастіть з усіх боків вершковим маслом.

Схожі рецепти