Пиріг на арахісової пасти пісний
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий пиріг, з яскравим смаком і чудовим ароматом арахісу, апельсина та імбиру. Трохи влажноватой, маслянистий і дуже смачний! До того ж, абсолютно пісний!
Пісна випічка може бути дивно смачною! Цей пиріг структурою схожий на кекс, а ароматом перевершить інший торт. Порція невелика, пекти пиріг краще в формі діаметром 16-18 см.
- Арахісова паста - 150 грам
- Фруктове пюре - 100 грам (чорносливовим з дитячого харчування)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (у мене масло виноградної кісточки)
- Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
- Заголовок Бондюель - 50 грам
- Цедра апельсинова - 1 Чайна ложка
- Сік апельсиновий - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложок
- Ізюм - За смаком
- Цукати імбирні - За смаком
Арахісову пасту кімнатної температури змішайте з чорносливовим пюре. Пюре краще брати з дитячого харчування і без цукру, а смак може бути будь-яким.
Додайте цукор, рослинна олія, цедру і сік апельсина. Добре перемішайте всі. Працювати можна віночком або просто виделкою.
Всипте просіяне з содою суміш борошна, додайте дрібку солі і по жменьці родзинок і імбирних цукатів. Цукати попередньо дрібно наріжте, а родзинки промийте та висушіть. Злегка перемішайте і влийте бальзамічний оцет. Якщо такого немає, візьміть лимонний сік.
Швидко замісіть тісто щільне. Пахне воно настільки заманливо, що хочеться з'їсти його сирим.
Перекладіть тісто в форму діаметром не більше 18 см, інакше пиріг буде занадто плоский.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до підняття і легкого рум'янцю. Потім знизьте температуру до 160 градусів і печіть ще хвилин 20-25. Пиріг буде злегка пружинити при натисканні.
Дайте охолонути в формі до теплого стану. Потім акуратно викладіть на решітку і повністю остудіть.
При подачі посипте пиріг цукровою пудрою.