Шоколадний кекс з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний кекс з легким коньячним ароматом прикрасить святковий стіл і зробить чаювання ще приємніше! Рекомендую рецепт приготування шоколадного кексу з родзинками для любителів смачної домашньої випічки!
Якщо хочете приготувати більш святковий варіант кексу з родзинками, раджу додати в нього ще горішків і можна інших сухофруктів. У мене була вишня, але ще дуже смачно з сушеної журавлиною виходить. Щоб приготувати шоколадний кекс з родзинками, заздалегідь замочіть родзинки, щоб він був м'яким, горіхи (якщо захочете їх додати) раджу обсмажити або прогріти в духовці. Якщо кекс будуть їсти діти, то можете не додавати коньяк.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Горіхи волоські - 100 грам
- Борошно - 160 грам
- Какао - 100 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вишня - 100 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 100 грам
- Арахіс - 100 грам

Підготуйте інгредієнти.

Розітріть масло з цукром до кремоподібного стану, потім по одному введіть яйця кожен раз добре перемішуючи.

Потім додайте борошно, розпушувач і какао. Замісити тісто.

У тісто додайте горіхи, родзинки і вишню.

Гарненько перемішайте і додайте коньяк.

Випікати найзручніше в силіконової формі. Можете її не змащувати. Тісто рівномірно викладіть і оперувати в розігріту до 170 З духовку на 45 хвилин.

Якщо кекс надламався - це не страшно, показник, що тісто гарне вийшло.

Готовий шоколадний кекс з родзинками можете посипати цукровою пудрою перед подачею.

Смачного!