Шоколадний кекс зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижна ягода смородінав випічці виходить просто чудовою. Для шоколадного кексу при бажанні можна також спробувати використовувати журавлину або брусницю - також дуже смачно.
Гарний, смачний і просто чудовий кекс. Заздалегідь замочіть смородину в настоянці. Це можна зробити напередодні приготування. Приготуйте тісто збивши масло з цукром, поступово додаючи жовтки, настойку з смородини, розтоплений шоколад. Потім додайте борошно і втрутився збиті білки і смородину. Готове тісто покладіть у змащену форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Готовий кекс посипте цукровою пудрою і прикрасьте смородиною. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Шоколад - 150 грам
- Чорна смородина - 150 грам
- Борошно - 100 грам
- Вишнева наливка - 50 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
Помийте ягоди, залийте настоянкою і залиште на ніч в прохолодному місці.
Масло збийте з цукром, додаючи по одному жовтки, потім влийте рідину зі смородини, продовжуючи збивати.
Додайте теплий розтоплений шоколад і знову збийте. Додайте борошно, перемішайте.
Добре збийте білки. Вмішайте половину в тісто за допомогою міксера, потім додайте другу половину і ягоди і перемішайте ложкою.
Готове тісто покладіть у змащену форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Готовий кекс посипте цукровою пудрою і прикрасьте смородиною.